Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto

Grupurile Volkswagen, BMW și Daimler se află în vârful clasamentului inovațiilor din industria auto, în timp ce trei companii chineze ajung pentru prima dată în Top 10.
Robert Stan - Dum, 16 ian. 2022, 14:37
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto

Studiului AutomotiveINNOVATIONS al Centrului de Management Auto (CAM) din Bergisch Gladbach, care evaluează inovațiile tehnice ale vehiculelor produse de 30 de grupuri auto cu peste 80 de mărci, arată că grupul german Volkswagen domină în această arie de competență.

Pe locul secund a urcat grupul BMW, acesta depășind rivalii de la Mercedes-Benz și în această privință, după ce, la finalul lui 2021, i-au depășit și la vânzări.

Poziția a treia în clasament este ocupată, deci, de grupul Daimler, acesta având ca principale atuuri inovațiile din Mercedes-Benz Clasa S, dar și din sistemul MBUX. Conform studiului CAM, în timp ce BMW a avut 125 de noutăți în produsele sale, Daimler a raportat doar 118.

Pe locurile următoare în clasamentul AutomotiveINNOVATIONS se află Tesla – companie care, deși are puține produse, primește puncte importante pentru optimizarea autonomiei Model S și pentru sistemul AutoPilot din dotarea Model 3, Hyundai – grup care are una dintre cele mai bune valori ale consumului de energie pentru mașinile sale, și Ford – companie care a urcat nu mai puțin de cinci poziții în clasament în special pentru inovații precum cele din Mustang Mach-E, dar și din pick-up-ul F-150, primul vehicul de acest fel care primește actualizări Over-The-Air (OTA).

Surprinzător pentru mulți, în spatele marelui grup Stellantis aflat pe locul 7 în clasamentul inovațiilor din domeniul auto, se află nu mai puțin de trei companii chineze, dintre care două au avut urcări fulminante. Astfel, poziția a 8-a este ocupată de BYD, care a urcat de pe 20, pe locul 9 se află Great Wall Motors (GWM), care a urcat de pe 16, iar pe 10 a ajuns Geely, grup care coboară de pe locul 6.

Clasamentul AutomotiveINNOVATIONS al CAM este completat, în ordine, de grupurile SAIC, GM, Toyota, Renault, BAIC, Nissa, Tata, Xiopeng și Honda. Ceva mai jos în zona locurilor 20 – 25 se află câteva companii cu nume care nu spun încă mare lucru în industria auto, dar care par a veni puternic din urmă cu produse inovatoare în următorii ani. Este vorba despre Lucid, LiAuto, Nio și Aiways.

Te-ar mai putea interesa și
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea de a-i linişti pe fermieri şi unele state membre, informează Financial......
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Astăzi, la ora 10.00, debutează programul Rabla 2024, cu cele două componente ale sale - Clasic și Plus. Iată toate ...
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, CITR: Numărul insolvențelor va rămâne constant, cel al concordatelor va exploda
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, ...
Țările din Europa, Germania, Franța, Italia sunt cele care și-au diminuat volumul cererii. Pentru industria mobilei este ...