Companiile IT vor recruta mai mult anul viitor VEZI ORAŞELE CU CELE MAI MULTE JOB-URI

Companiile de software şi-au mărit echipele în cursul acestui an cu 26,7% faţă de 2010, planul angajărilor pentru 2012 arătând o foarte clară tendinţă de creştere a numarului de joburi pentru specialiştii IT, potrivit unui sondaj derulat online de către Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).
laurentiu.matache - joi, 08 dec. 2011, 14:25
Companiile IT vor recruta mai mult anul viitor  VEZI ORAŞELE CU CELE MAI MULTE JOB-URI

Numărul de posturi nou create în 2012 va fi mai mare cu 13,4% faţă de 2011.   Majoritatea posturilor ce vor fi deschise în 2012 se vor adresa specialiştilor din Bucureşti, Iaşi şi Cluj, atât din zona entry-level cât şi middle management.

 

Potrivit sondajului ANIS, Capitala atrage peste 50% din intenţiile de angajare exprimate de companiile de IT pentru 2012, în timp ce oraşe precum Iaşi şi Cluj-Napoca atrag fiecare câte 24%, respectiv 13% din intenţile de angajare pentru anul viitor. Restul recrutărilor sunt anunţate în Timişoara, Braşov, Craiova, Târgu Mureş, Sibiu şi Suceava.

 

Peste jumătate dintre companiile respondente îşi doresc extinderea echipei pe segmentul de middle management, tendinţă care denotă nevoia companiilor IT de a forma o clasă de manageri care să asigure creşterea afacerilor din domeniu pentru următorii ani.

 

„In anii anteriori, companiile multinaţionale au influenţat puternic piaţa muncii prin deschiderea unor centre de suport dar şi de cercetare-dezvoltare. Dupa acest val în care cererea s-a orientat în principal către programatori şi specialişti în servicii IT, companiile autohtone de software trec într-o nouă etapă când au nevoie de o clasă de management în organigramă. Există o nevoie mare de middle manageri în piaţă şi dificultatea cu care sunt identificaţi pune probleme creşterii industriei. Companiile vor fi obligate să investească în formarea acestora pentru a-şi asigura o creştere susţinută.”, spune Andrei Pitiş, Vicepreşedinte ANIS.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...