1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Companiile japoneze, interesate de investiţii în infrastructură, energie, IT&C şi agricultură

Companiile japoneze şi-au manifestat interesul pentru proiecte de investiţii dezvoltate în România, în special în domeniile infrastructurii, energiei, IT&C, agricultură, mediu, potrivit unui comunicat transmis joi de Ministerul Economiei.

18 apr, 2013 | Agerpres

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut joi, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, Keiji Yamamoto. Diplomatul japonez şi-a exprimat convingerea că nivelul cooperării economice bilaterale va creşte considerabil după încheierea acordului de Parteneriat Extins pentru un Acord de Comerţ Liber între Japonia şi UE şi speră că acest document va fi finalizat anul acesta.

Nivelul actual al schimburilor comerciale bilaterale, de 608 milioane dolari în 2012, şi capitalul nipon investit în România, de 220 milioane dolari, nu reflectă, însă, potenţialul oferit de economiile celor două ţări, potrivit oficialului japonez.

Ministrul Varujan Vosganian va efectua o vizită în Japonia, în iunie 2013, ocazie cu care se va întâlni cu ministrul nipon al Economiei. La Tokyo va avea loc un Forum economic la care vor participa reprezentanţi ai băncilor, alături de cei ai marilor companii.

Japonia a acordat asistenţă financiară guvernamentală României în sistem ODA, în valoare de 315 milioane euro, pentru construirea liniei de metrou către Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO