Companiile low-cost vor impulsiona cererea de avioane în Europa în următorii 20 de ani – Boeing

Constructorul american de avioane Boeing se aşteaptă ca transportatorii europeni de tip low-cost să impulsioneze cererea pentru noi avioane în regiune pe perioada următorilor 20 de ani, pe măsură ce companiile aeriene îşi vor înlocui flotele învechite cu avioane mai eficiente, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 21 sept. 2021, 10:22
Companiile low-cost vor impulsiona cererea de avioane în Europa în următorii 20 de ani - Boeing

Boeing a anunţat marţi că se aşteaptă ca liniile aeriene europene să comande 7.100 de noi avioane de monoculoar, utilizate mai ales pentru zborurile pe distanţe scurte, până în anul 2040, iar companiile de tip low-cost, cum este liderul Ryanair, să fie principalul motor din spatele acestei cereri.

Practic, cererea Europei pentru noi avioane va fi stimulată, mai mult decât în orice parte a lumii, de companiile aeriene low-cost, a spus vicepreşedintele Boeing, Darren Hulst. „La nivel global, prognoza noastră de ansamblu este aceea că 40% din cererea pentru avioane monoculoar va veni din partea companiilor low-cost şi eu cred că în cazul Europei acest număr este mai mare”, a explicat Darren Hulst la o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte avioanele de tip widebody, cele destinate zborurilor pe distanţe mari, Boeing se aşteaptă la o cerere pentru 1.545 de aparate de acest tip în Europa pe parcursul următorilor 20 de ani.

Din cele 7.100 de noi avioane de tip monoculoar, un segment pe care avioanele Boeing 737 concurează cu avioanele Airbus A320 şi A321, Darren Hulst se aşteaptă ca cereri pentru aproximativ 3.000 de noi aparate să fie făcute în următorii zece ani.

Mulţi transportatori aerieni tradiţionali, precum British Airways sau Air France-KLM, au decis să înfiinţeze propriile lor divizii de tip low-cost, precum Vueling respectiv Transavia, în ideea de a putea concura mai bine cu liderul Ryanair.

Însă la începutul acestei luni compania aeriană irlandeză Ryanair, cel mai mare client din Europa pentru Boeing, a decis să pună brusc capăt discuţiilor cu producătorul american pentru o nou comandă, în valoare de zeci de miliarde de dolari, ce viza avioane de tip Boeing 737 MAX 10, din cauza unor dezacorduri cu privire la preţ.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,29% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,29% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Niculescu, Ministerul Energiei: Cooperarea între ţările europene este esenţială pentru siguranţa energetică
Niculescu, Ministerul Energiei: Cooperarea între ţările europene este esenţială pentru siguranţa energetică
Europa se confruntă cu o criză fără precedent a preţurilor, iar lecţia pe care trebuie să o învăţăm este că, ...
Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de milioane de euro
Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de ...
Dezvoltatorul cu acționari belgieni lansează vânzările pentru prima clădire rezidențială din proiectul PALTIM, cu ...