1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Apel de la ONG-uri: Companiile pot dona calculatoare vechi pentru elevii defavorizaţi astfel încât să aibă acces la cursuri online

ONG-ul Ateliere Fără Frontiere solicită IMM-urilor și companiilor mari din toată România să predea în cel mai scurt timp posibil către asociație echipamentele IT uzate destinate casării spre a fi recondiționate și donate elevilor fără posibilități materiale care nu dețin calculatoare și care astfel n-au acces la lecții și resurse online cât timp cursurile sunt suspendate.

02 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Asociația avertizează că elevii dezavantajați, cărora și astfel le este blocat accesul la educație, vor avea de recuperat un decalaj care îi va pune într-o situație și mai dificilă.

„Recondiționarea și donarea unităților centrale, monitoarelor LCD și laptopurilor pe care companiile nu le mai folosesc în activitatea lor s-a dovedit a fi singura soluție cu impact de mediu scăzut în încercarea de a acoperi cât mai mult din nevoia de calculatoare a diferitelor grupuri vulnerabile, fiind totodată și una dintre cele mai puțin costisitoare. Avem soluția la problema lipsei de calculatoare din casele elevilor dezavantajați, lucrăm deja cu mai multe companii mari și avem nevoie de implicarea și mai multor firme din țară pentru o putea pune în aplicare la scară și mai mare", a declarat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Organizația non-profit recondiționează și donează echipamente IT din 2008, când la scurt timp după înființare a lansat reconect - un atelier de inserție socio-profesională în care persoanele vulnerabile, excluse și marginalizate lucrează la colectarea, reciclarea și pregătirea pentru reutilizare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în special aparatură IT.

Companiile care au de predat unități centrale, monitoare LCD și laptopuri uzate o pot face prin intermediul site-urilor reconect.ro și atelierefarafrontiere.ro, astfel îndeplinindu-și obligațiile de mediu privind managementul deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și susținând programul de donații de calculatoare pe care Ateliere Fără Frontiere l-a demarat la mijlocul lunii martie ca răspuns la criza generată de răspândirea noului coronavirus și închiderea școlilor.

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group - International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică - reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO