Companiile private cu cei mai mulţi angajaţi din România. Kaufland urcă un loc şi e la un pas să fie numărul 1 în top

OMV Petrom rămâne şi în 2016 compania privată cu cel mai mare număr mediu de angajaţi din ţara noastră, cu toată că anual renunţă la peste 1.000 de oameni. Retailerul german Kaufland urcă un loc şi ajunge pe poziţia a doua în top. Dacă OMV Petrom va continua să-şi restrângă numărul de salariaţi, în ritmul ultimilor trei ani, Kaufland va încheia 2017 ca lider al topului companiilor cu cei mai mulţi angajaţi, chiar dacă nu va păstra ritmul angajărilor din ultimii ani.
Cristina Şomănescu - sâm, 10 iun. 2017, 16:00
Companiile private cu cei mai mulţi angajaţi din România. Kaufland urcă un loc şi e la un pas să fie numărul 1 în top

ECONOMICA.NET vă prezintă topul companiilor private cu cel mai mare număr mediu de angajaţi în anul 2016, realizat pe baza bilanţurilor depuse de angajatori la Finanţe, precum şi a datelor comunicate pentru publicaţia noastră de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Compania OMV Petrom, la un pas să fie detronată de Kaufland din poziţia de lider al topului societăţilor private cu cei mai mulţi angajaţi din România.

Cu un număr mediu de aproape 14.400 de angajaţi, OMV Petrom este în 2016 compania privată cu cei mai mulţi salariaţi din piaţa românească, în ciuda faptului că a renunţat la peste 1.200 de oameni anul trecut.

Începând cu anul 2013, de când realizăm această statistică, OMV Petrom este liderul clasamentului companiilor private cu cel mai mare număr mediu de angajaţi din România, cu toată că a renunţat la peste 1.000 de oameni în fiecare dintre ultimii trei ani, potrivit bilanţurilor depuse de companie la Finanţe, comparate de publicaţia noastră.

Kaufland România urcă un loc şi ajunge pe poziţia a doua în clasamentul companiilor private cu cel mai mare număr mediu de angajaţi în anul 2016. Retailerul german Kaufland, liderul pieţei comerţului alimentar din România, a avut, în medie peste 14.000 de salariaţi în anul fiscal precedent, cu peste 800 în plus faţă de nivelul anului 2015, conform bilanţurilor depuse la Finanţe. Dacă OMV Petrom va continua să-şi restrângă numărul de salariaţi, în ritmul ultimilor trei ani, în anul 2017 Kaufland va fi liderul topului companiilor cu cei mai mulţi angajaţi din România, chiar dacă nu va păstra ritmul angajărilor din ultimii ani.

Automobile-Dacia, RCS&RDS şi Profi Rom Food urmează, în această succesiune, în topul companiilor private cu cei mai mulţi salariaţi în anul 2016.

Automobile Dacia coboară un loc până pe poziţia a treia în clasamentul companiilor private din ţara noastră care au cei mai mulţi salariaţi. Automobile-Dacia SA a avut un număr mediu de peste 13.800 de salariaţi, în scădere nesemnificativă faţă de valoarea raportată în anul 2015, reiese din datele publicate recent pe mfinante.ro.

RCS&RDS SA, lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de televiziune prin cablu şi satelit, a avut, în medie, peste 11.200 de angajaţi în 2016, cu peste 540 de oameni în plus faţă de anul 2015.
Numărul de salariaţi ai companiei RCS&RDS se înscrie într-o tendinţă ascendentă din anul 2011 încoace, conform bilanţurilor depuse pe mfinante.ro, pe care le-am comparat. E al treilea an în care RCS&RDS ocupă a patra poziţie în clasamentul celor mai mari companii private, funcţie de numărul mediu de angajaţi.

Profi Rom Food, compania-mamă a lanţului de magazine Profi, intră în top cinci, cu aproape 9.500 de angajaţi în 2016. 

Profi Rom Food SRL urcă direct pe poziţia a cincea în clasamentul companiilor private cu cel mai mare număr mediu de salariaţi în cursul anului 2016. Compania a avut, în medie, aproape 9.500 de salariaţi în 2016, cu peste 2.000 de oameni în plus faţă de nivelul anului 2015.

Auchan Romania SA coboară o poziţie, până pe locul şase, în topul companiilor private cu cei mai mulţi salariaţi în 2016, potrivit bilanţului depus la Finanţe. Compania a avut, în medie, aproape 9.400 de angajaţi, în scădere nesemnificativă faţă de valoarea raportată în 2015.

Companiile private cu cei mai mulţi angajaţi în 2016

Număr mediu de salariaţi în 2016

Număr mediu de salariaţi în 2015

Cum a evoluat numărul mediu de salariaţi în 2016 faţă de valoarea din 2015

OMV Petrom

14.380 de oameni

15.581 de oameni

În scădere cu 1.201 oameni

Kaufland Romania SCS

14.070 de salariaţi

13.263 de oameni

În creştere cu 807 oameni

Automobile-Dacia SA

13.835 de angajaţi

13.884 de salariaţi

În scădere cu 49 de oameni

RCS&RDS SA

11.122 de oameni

10.579 de oameni

Cu 543 oameni în plus

Profi Rom Food SRL

9.469 de oameni

7.354 de oameni

În creştere cu 2.115 oameni

Sursă informaţii: mfinante.ro şi ONRC pentru ECONOMICA.NET.

Precizări: ECONOMICA.NET a realizat clasamentul companiilor private cu cei mai mulţi angajaţi funcţie de numărul mediu de salariaţi raportat de companii la Finanţe.

Te-ar mai putea interesa și
Trei metode de a rezolva problemele cu RCA. Varianta gratuită și fără proces a adus zeci de mii de lei mai multor șoferi
Trei metode de a rezolva problemele cu RCA. Varianta gratuită și fără proces a adus zeci de mii de lei mai multor șoferi
Întârzierile la plată, plățile parțiale ori refuzul de a achita dauna sunt și vor rămâne metehne ale asigurătorilor care vând RCA, în România și nu numai. Frecvența problemelor este,......
Chinezii de la Nio au în plan instalarea a 120 de stații de schimb al bateriilor în acest an pe continentul european
Chinezii de la Nio au în plan instalarea a 120 de stații de schimb al bateriilor în acest an pe continentul european
Sistemul celor de la Nio, de schimbare a bateriilor pentru mașini electrice în loc ca acestea să stea ore bune la încărcat, ...
Autostrada Ploiești – Brașov: Proiectantul a exagerat de cel puțin trei ori costul variantei fără tuneluri – Construim România
Autostrada Ploiești – Brașov: Proiectantul a exagerat de cel puțin trei ori costul variantei fără tuneluri – ...
Asociația Construim România (ASCORO) critică în termeni duri varianta de traseu propusă de Consitrans pentru Autostrada ...
Scandalul Cartierul Greenfield Băneasa – Nicuşor Dan: Spre completa mea stupoare, Romsilva vrea să scape de pădure
Scandalul Cartierul Greenfield Băneasa – Nicuşor Dan: Spre completa mea stupoare, Romsilva vrea să scape de pădure
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat surprins de punctul de vedere adoptat marţi de către Direcţia ...