Companiile româneşti Allevo şi DocProcess încheie un parteneriat pentru dezvoltarea FinTech

Producătorul de software financiar Allevo şi compania de automatizare a proceselor financiar-contabile DocProcess au încheiat un parteneriat tehnologic pentru a asigura interoperabilitatea sistemelor proprii, dar şi pentru a livra servicii unice pe piaţa europeană, dedicate băncilor şi clienţilor corporate.
Economica.net - joi, 21 feb. 2019, 10:41
Companiile româneşti Allevo şi DocProcess încheie un parteneriat pentru dezvoltarea FinTech

Allevo oferă servicii software care ajută instituțiile financiare, companiile și administrația publică să proceseze tranzacții financiare și să se conformeze reglementărilor și standardelor în vigoare.
DocProcess furnizează servicii complete de automatizare a proceselor financiar-contabile, de achiziții și logistică, fiind unul dintre principalii promotori ai facturării electronice susținute de Inteligență Artificială, OCR și RPA.

Colaborarea dintre cele două companii asigură un set complet de servicii pentru bănci și corporații, care sunt astfel scutite de operațiuni manuale și de timpul dedicat sincronizării și procesării. Soluția automatizează fluxurile dintre ERP-uri și sistemele de core banking, precum și cele dedicate procesării documentelor pe fluxurile de Purchase 2 Pay și Order 2 Cash. Totul, fără utilizarea documentelor pe suport hârtie și cu reconcilierea contabilă a fluxului financiar.

„Scopul nostru, prin acest parteneriat, este să concepem un ecosistem digital în care furnizorii, cumpărătorii și băncile, precum și fintech-urile tot mai numeroase, să poată colabora 100% digital prin fluxuri armonizate și automatizate. Având în vedere cele 2 directive europene – PSD2 (Open Banking) și EU 55/2014 privind obligativitatea facturării electronice pentru achizițiile publice, credem că acum este momentul oportun să venim cu soluții integrate, pentru toți acești jucători”, spune Liviu Apolozan, CEO DocProcess.

„Suntem încântați să anunțăm acest parteneriat cu DocProcess, o companie asemănătoare și în același timp complementară din punct de vedere al expertizei și soluțiilor cu Allevo. Încă de la începutul relației, ambele companii au explorat oportunități identificate la nivelul pieței financiare. Echipele DocProcess și Allevo au conceput o serie de soluții software care pun la dispoziția instituțiilor financiare un flux complet automatizat, bazat pe standardele și reglementările impuse”, a declarat Sorina Bera, CEO Allevo.

În plus, parteneriatul implică și dezvoltarea unor noi produse FinTech unice pe piața internațională, dedicate băncilor și FinTech-urilor. Aceste produse vor ușura semnificativ efortul operațional depus pentru activități de factoring și creditare și deschid oportunități de noi servicii către clienții băncilor, bazate pe Inteligență Artificială și comunicare prin API-uri.

Cu acționariat 100% românesc și cu birouri în București și Grenoble, DocProcess oferă servicii de intermediere și automatizare a proceselor și a documentelor cu ajutorul roboților, în cloud, în domeniile financiar-contabil, logistică și achiziții. Peste 3.200 de companii partenere la nivel internațional și-au armonizat și automatizat procesele, obținând economii de 60-80% în departamentele de Accounts Payable si Accounts Receivable.

Platformele DocProcess automatizează sarcinile repetitive ale proceselor de control factură furnizor (Purchase 2 Pay) sau de contabilitate clienți (Order 2 Cash) și eliberează angajații de munca manuală, repetitivă și de utilizarea documentelor pe suport de hârtie.

Allevo este o companie furnizoare de soluții software care sprijină instituțiile financiare să reducă costul total al investiției și să atingă interoperabilitate de-a lungul întregului lanț de distribuție. Acestea se bazează pe aplicații distribuite in regim open-source și procesează tranzacții purtătoare de valoare, automatizează fluxuri de operațiuni și asigură conformitatea cu diversele standarde și reglementări din industria financiar-bancară. 

Te-ar mai putea interesa și
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci......
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, în Bucureşti, la 16,1 cazuri la mia de locuitori, ...