Companiile româneşti Allevo şi DocProcess încheie un parteneriat pentru dezvoltarea FinTech

Producătorul de software financiar Allevo şi compania de automatizare a proceselor financiar-contabile DocProcess au încheiat un parteneriat tehnologic pentru a asigura interoperabilitatea sistemelor proprii, dar şi pentru a livra servicii unice pe piaţa europeană, dedicate băncilor şi clienţilor corporate.
Economica.net - joi, 21 feb. 2019, 10:41
Companiile româneşti Allevo şi DocProcess încheie un parteneriat pentru dezvoltarea FinTech

Allevo oferă servicii software care ajută instituțiile financiare, companiile și administrația publică să proceseze tranzacții financiare și să se conformeze reglementărilor și standardelor în vigoare.
DocProcess furnizează servicii complete de automatizare a proceselor financiar-contabile, de achiziții și logistică, fiind unul dintre principalii promotori ai facturării electronice susținute de Inteligență Artificială, OCR și RPA.

Colaborarea dintre cele două companii asigură un set complet de servicii pentru bănci și corporații, care sunt astfel scutite de operațiuni manuale și de timpul dedicat sincronizării și procesării. Soluția automatizează fluxurile dintre ERP-uri și sistemele de core banking, precum și cele dedicate procesării documentelor pe fluxurile de Purchase 2 Pay și Order 2 Cash. Totul, fără utilizarea documentelor pe suport hârtie și cu reconcilierea contabilă a fluxului financiar.

„Scopul nostru, prin acest parteneriat, este să concepem un ecosistem digital în care furnizorii, cumpărătorii și băncile, precum și fintech-urile tot mai numeroase, să poată colabora 100% digital prin fluxuri armonizate și automatizate. Având în vedere cele 2 directive europene – PSD2 (Open Banking) și EU 55/2014 privind obligativitatea facturării electronice pentru achizițiile publice, credem că acum este momentul oportun să venim cu soluții integrate, pentru toți acești jucători”, spune Liviu Apolozan, CEO DocProcess.

„Suntem încântați să anunțăm acest parteneriat cu DocProcess, o companie asemănătoare și în același timp complementară din punct de vedere al expertizei și soluțiilor cu Allevo. Încă de la începutul relației, ambele companii au explorat oportunități identificate la nivelul pieței financiare. Echipele DocProcess și Allevo au conceput o serie de soluții software care pun la dispoziția instituțiilor financiare un flux complet automatizat, bazat pe standardele și reglementările impuse”, a declarat Sorina Bera, CEO Allevo.

În plus, parteneriatul implică și dezvoltarea unor noi produse FinTech unice pe piața internațională, dedicate băncilor și FinTech-urilor. Aceste produse vor ușura semnificativ efortul operațional depus pentru activități de factoring și creditare și deschid oportunități de noi servicii către clienții băncilor, bazate pe Inteligență Artificială și comunicare prin API-uri.

Cu acționariat 100% românesc și cu birouri în București și Grenoble, DocProcess oferă servicii de intermediere și automatizare a proceselor și a documentelor cu ajutorul roboților, în cloud, în domeniile financiar-contabil, logistică și achiziții. Peste 3.200 de companii partenere la nivel internațional și-au armonizat și automatizat procesele, obținând economii de 60-80% în departamentele de Accounts Payable si Accounts Receivable.

Platformele DocProcess automatizează sarcinile repetitive ale proceselor de control factură furnizor (Purchase 2 Pay) sau de contabilitate clienți (Order 2 Cash) și eliberează angajații de munca manuală, repetitivă și de utilizarea documentelor pe suport de hârtie.

Allevo este o companie furnizoare de soluții software care sprijină instituțiile financiare să reducă costul total al investiției și să atingă interoperabilitate de-a lungul întregului lanț de distribuție. Acestea se bazează pe aplicații distribuite in regim open-source și procesează tranzacții purtătoare de valoare, automatizează fluxuri de operațiuni și asigură conformitatea cu diversele standarde și reglementări din industria financiar-bancară. 

Te-ar mai putea interesa și
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire monument istoric din Brașov, spațiul este folosit ca librărie de 105 ani
Libris a investit jumătate de milion de euro în reamenajarea librăriei de unde a început afacerea. Aflat într-o clădire ...
Libris, business antreprenorial controlat de familia Oniță, a redeschis, după șase de luni de lucrări de reamenajare, librăria Șt. O. Iosif, din Brașov, prima și singura unitate fizică a......
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În următoarele luni, ne propunem să atragem mai multă atenție din partea oaspeților români”
Restaurantul Diplomat din incinta Clubului Diplomatic a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primul trimestru. ”În ...
Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei din incinta Clubului Diplomatic, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 14 ...
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis ...
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...