Complexul Energetic Hunedoara are un stoc de cărbune de peste 16.000 de tone. Nu se pune problema unor opriri

Stocurile de cărbune ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se ridică la aproximativ 16.660 de tone, din care la Termocentrala Mintia există o cantitate de 11.459 tone, astfel că nu se pune problema opririi grupurilor energice din lipsă de combustibil, a declarat joi, la Petroşani, directorul companiei, Samuel Dioane.
Economica.net - joi, 09 ian. 2020, 13:24
Complexul Energetic Hunedoara are un stoc de cărbune de peste 16.000 de tone. Nu se pune problema unor opriri

Acesta a menţionat că termocentrala funcţionează, de joi, cu ambele cazane ale grupului energetic numărul 3, ceea ce va aduce beneficii financiare mai mari întreprinderii prin energia electrică livrată în sistemul energetic.

„Miercuri am reuşit să ducem două trenuri (cu cărbune – n.r.). Trenurile mai întârzie. E iarnă. Zilnic producem 2.200 – 2.300 de tone de cărbune. De astăzi (joi – n.r.) funcţionăm cu grupul 3, întreg, ceea ce ne aduce şi un beneficiu financiar mai mare. Nu se pune problema opririi”, a spus, într-o conferinţă de presă, directorul general al CEH.

Potrivit lui Dioane, problemele legate de aprovizionarea cu materiale şi utilajele vechi, care se defectează, influenţează direct producţia de cărbune zilnică, aceasta fiind mai mică cu câteva sute de tone faţă de media programată.

„Ar trebui să fie undeva la 2.500- 2.700 de tone zilnic, dar problemele cu aprovizionarea, cu materialele, utilajele sunt vechi, n-am mai putut investi foarte mult în domeniul respectiv, şi atunci un defect apărut produce o întârziere de 2-3 ore. Aceasta înseamnă 50-60 de tone şi de aici reiese un minus (în producţia de cărbune – n.r.)”, a explicat Dioane.

Pe de altă parte, sindicatele de la termocentrala Mintia atrag atenţia că stocul de cărbune este mic, în condiţiile în care un grup energetic foloseşte aproximativ 2.500 de tone de huilă în fiecare zi, iar trenurile care ajung la descărcare sunt îngheţate din cauza temperaturilor de afară.

„Probleme apar şi din cauză că trenurile cu cărbune vin îngheţate şi se lucrează chiar şi 24 de ore la dezgheţarea vagoanelor. Consumul de cărbune pentru un grup energetic este de 2.500 de tone pe zi”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc.

CEH se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, între aceştia numărându-se Direcţia Generală a Administrare Mari Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 44,29 miliarde ...
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un plasament privat de acțiuni și listarea pe AeRO
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un ...
Grup Șerban Holding, unul dintre principalii jucători pe piața agricolă din Bacău, companie antreprenorială înființată ...
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Câştigurile trimestriale ale Facebook au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, chiar dacă veniturile au ...