1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Complexul Energetic Oltenia: Zeci de investitori străini, interesaţi de pachetul minoritar de acţiuni

Zeci de investitori străini s-au arătat interesaţi de achiziţionarea pachetului minoritar de acţiuni al Complexului Energetic Oltenia (CEO), în urma unei vizite a managerului Laurenţiu Ciurel în America, se arată într-un comunicat postat luni pe site-ul companiei.

04 noi, 2013 | Agerpres

Managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a participat, alături de ministrul Delegat pentru Energie, Constantin Niţă, la lucrările US - Romania Business Forum, ce s-a desfăşurat la Washington în luna octombrie a acestui an.

'Au fost discutate eventuale posibilităţi de finanţare pentru proiectele viitoare ale CE Oltenia, prezentarea activităţii societăţii şi mesajul transmis, reuşind să se atragă interesul a câtorva zeci de potenţiali investitori faţă de pachetul de 15% din acţiunile CE Oltenia. Sperăm ca aceste firme să se numere printre cele ce vor participa la achiziţionarea pachetului minoritar de acţiuni ce va avea loc în 2014', se arată în comunicat.

Cel mai mare producător de energie din Romania, CEO, a avut şansa de a fi prezentat alături de mari firme care acţionează pe piaţa de capital, companii din domeniul energetic şi financiar şi agenţii guvernamentale, printre care OPIC - Overseas Private Investment Corporation, agenţie de investiţii care mobilizează capital privat pentru dezvoltare, Export-Import Bank of the United States, BNY MELLON, bancă americană de investiţii, U.S. Trade and Development Agency, agenţie guvernamentală care susţine proiectele prioritare de dezvoltare a economiilor emergente.

Printre acestea s-a numărat şi International Finance Corporation, divizia financiară a Băncii Mondiale, cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat, care deţine peste 300 de investiţii în energie, în 65 de ţări.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO