1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Complexul Energetic Oltenia: Zile libere şi primă de 700 de lei, de Paşte, pentru angajaţi

Cei peste 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor avea mai multe zile libere în perioada 1-13 mai, pe fondul scăderii drastice a cererii de energie electrică produsă pe bază de cărbune, iar de Paşte vor primi tichete cadou în valoare de 700 de lei.

29 mar, 2013 | Mediafax

Conform unui comunicat al CEO, administraţia şi sindicatele au convenit ca în perioada 1-13 mai angajaţii să aibă încă şase zile libere în afara celor stabilite deja în contractul colectiv de muncă.

"Această decizie a fost luată de administraţia companiei de comun acord cu sindicatele, pe fondul scăderii drastice a cererii de energie electrică produsă pe bază de cărbune din această perioadă, ca urmare a hidraulicităţii crescute şi producţiei ridicate de energie eoliană", se menţionează în comunicatul de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Salariaţii care asigură paza şi buna funcţionare a instalaţiilor tehnologice, precum şi livrările de cărbune, vor veni la lucru în continuare.

Minerii din cadrul CE Oltenia au mai beneficiat de zile libere la începutul acestui an, tot pe fondul cererii scăzute de cărbune.

De asemenea, angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor primi până în 26 aprilie tichete cadou în valoare de 700 de lei drept primă de Paşte, suma fiind egală pentru toţi angajaţii, indiferent de funcţia deţinută.

Primele sunt acordate în baza prevederilor din contractul colectiv de muncă, dar şi în contextul în care Complexul Energetic Oltenia anunţă că a înregistrat profit în 2012 şi că nu are datorii la bugetul de stat.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Compania a fost înregistrată la Registrul Comerţului în 31 mai 2012, iar în primele şapte luni de activitate a consemnat o cifră de afaceri de 2,231 miliarde lei (494,4 milioane euro) şi un profit EBITDA de 681,5 milioane lei (aproape 151 milioane euro), realizând o productie de energie electrică de 10 TWh şi o producţie de lignit de 17 milioane tone.

Complexul Energetic Oltenia produce energie electrică şi termică pe bază de lignit şi, totodată, se ocupă de extracţia şi prepararea lignitului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO