1EUR = 4.7619 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Compromis în Prelungirea Ghencea: proiectul Pasajului Domneşti va fi refăcut pentru introducerea tramvaiului, dar va întârzia şi va fi mai scump

Proiectul giratoriului suspendat de la Domneşti, al doilea din România, va fi refăcut astfel încât să permită întoarcerea tramvaiului sub pasaj, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Construcţia Pasajului Domneşti va fi întârziată însă cu şase luni şi va costa cu 5% mai mult.

23 mar, 2018 | ECONOMICA.net

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au ajuns la un compromis cu cei de la CNAIR pentru a fi introdusă linie de tramvai pe secţiunea din Prelungirea Ghencea care va fi lărgită.

Prin urmare, proiectului Pasajului Domneşti, din capătul străzii, va fi refăcut, astfel încât tramvaiul să poata întoarce sub pasaj, până la linia de Centură.

De asemenea, rampa dinspre Prelungirea Ghencea a Pasajului Domneşti va fi spartă în două pentru a rămâne un spaţiu de şapte metri necesar liniei de tramvai.

Pe lângă modificarea proiectului Pasajului Domneşti, introducerea liniei de tramvai în zonă presupune şi exproprieri suplimentare. Toate acestea vor genera întârzieri de şase luni şi costuri suplimentare de circa 5% din valoarea contractului, conform estimărilor surselor noastre.

La începutul lunii, Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de reprezentanţii CNAIR, care voiau să meargă pe soluţia iniţială la Pasajului Domneşti, care nu includea linia de tramvai. Mai mult, edilul-şef al Capitalei spunea că municipalitatea îşi asuma responsabilitatea preluării construcţiei pasajului.

Pe 5 ianuarie 2018, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului "Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti".

Durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pe 10 mai 2017, CNAIR şi Asocierea STRACO GRUP - COMNORD - SPECIALIST CONSULTING au semnat contractul aferent acestui obiectiv. Valoarea contractului de lucrări este de 91,55 milioane de lei, fără TVA şi urmează să fie finanţat din fonduri europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO