Concedierile, tăierile de salariu şi munca peste program îi sperie cel mai tare pe angajaţii români – sondaj

 Concedierile, tăierile de salariu şi munca peste program îi sperie cel mai tare pe angajaţii români în această perioadă, arată un sondaj realizat în luna octombrie de o platformă de recrutare online.
AGERPRES - lun, 30 oct. 2023, 11:51
Concedierile, tăierile de salariu şi munca peste program îi sperie cel mai tare pe angajaţii români - sondaj

„În preajma Halloween-ului, platforma de recrutare online bestjobs a întrebat angajaţii români care sunt principalele lor temeri cu privire la job, iar cei mai mulţi dintre ei au menţionat o posibilă restructurare a companiei ce ar putea duce la concedieri (36%), scăderea salariului (27%), creşterea volumului de muncă (23%) sau lipsa de fonduri pentru prime sau cadouri de Crăciun (21%)”, potrivit sondajului bestjobs.

Lista temerilor este completată de o posibilă criză economică ce ar afecta veniturile companiei pentru care lucrează (18%), de creşterea obiectivelor/ţintelor impuse de conducere (13%) sau de numirea unor şefi mai duri (10%).

„Cea mai înfricoşătoare sărbătoare a anului îi prinde pe angajaţii români cu coşmaruri la locul de muncă. Printre acestea se numără un salariu „fantomă” (35%), şefii „de coşmar” (15%), colegii „horror” (13%), programul de lucru „înfiorător” (12%), o activitate „de-şi blesteamă zilele de lucru” (9%) sau demisia colegului/colegei „de suferinţă” (4%)”, potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi, respondenţii sondajului bestjobs spun că cel mai adesea le dau fiori pe şira spinării call-urile interminabile (28%), şedinţele individuale cu şefii (25%), prezentările live în faţa colegilor (11%) sau deadline-urile foarte strânse (7%). Alţi 4% dintre angajaţii intervievaţi au spus că zilele în care trebuie să-şi părăsească biroul de acasă şi să lucreze de la sediul companiei le provoacă spaimă.

Halloween-ul nu este o sărbătoare foarte populară în rândul companiilor româneşti. Doar 5% dintre angajatori organizează o petrecere cu această temă, deşi peste 70% dintre angajaţi sunt de părere că, reunindu-se cu această ocazie relaxată, atmosfera în echipă s-ar îmbunătăţi. Provocaţi să aleagă în ce s-ar costuma dacă ar participa la o petrecere de Halloween la birou, respondenţii sondajului bestjobs au ales ca personaje pe şefii lor (41%), o personalitate din istorie (13%), un personaj dintr-un film de groază (9%) sau chiar într-un inspector al unei autorităţi a statului (7%).

Sondajul bestjobs a fost realizat în luna octombrie, pe un eşantion de 743 de utilizatori de internet.

bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe platformă sunt peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...