Conceptul de outlet prinde bine în România în sectorul de fashion offline, dar şi în cel online

Piața românească de fashion a evoluat mult în ultimii ani, țara noastră devenind un punct de interes pentru marii retaileri europeni în special. Însă existând concurență ridicată și tot mai multe spații comerciale de tip mall în aceleași orașe, evident că au apărut și unele eșecuri - branduri care au ieșit de pe piața românească din cauza vânzărilor nesatisfăcătoare. Toate sondajele și analizele retailerilor arată că românii sunt foarte interesați de felul în care arată și alocă o proporție mare din venituri pentru vestimentație la modă.
Economica.net - mie, 17 feb. 2021, 12:52
Conceptul de outlet prinde bine în România în sectorul de fashion offline, dar şi în cel online

Prețurile mici sunt mereu vânate, dar se caută mai degrabă produsele de tip „super deal”, adică marfă premium la preț atractiv. Aici punctează foarte bine segmentul de haine outlet, unde se pot vinde produse de la branduri premium, exclusiviste, la prețuri mici, în orice perioadă din an, nu doar în cele cu promoții de tip lichidare de stoc.

Îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii outlet sunt importate direct de la furnizori europeni de top, marfă de calitate ridicată disponibile în depozite haine outlet precum Crematex din Cluj-Napoca. Aici se găsesc în sistem en gross nu doar articole fashion outlet, ci și haine second hand (deci la preț și mai mic), dar tot pe segmentul de calitate extra. Tot mai multe magazine outlet și second hand comandă produse de aici, căci raportul calitate / preț este foarte avantajos și în plus se pot găsi chiar și unele produse pentru casă, dincolo de cele de îmbrăcăminte.

Conceptul de outlet prinde atât de bine în România încât inclusiv mari branduri prezente la noi în retailul clasic și-au deschis spații comerciale tip outlet, pentru a valorifica acest segment de piață cu foarte mare potențial. Există chiar și mall-uri outlet, iar domeniul crește ca cifră de afaceri în fiecare an, mai ales de când au apărut și magazinele cu haine outlet online. Aici este practic o nișă cu potențial extrem de mare, creșterea fiind iminentă și pentru anii viitori, dacă ne uităm în general la apetitul românilor pentru e-commerce.

Doar anul trecut, analiștii estimează creșteri pentru vânzările online de 30 – 40%, iar valorile pentru anul 2021 vor fi cu siguranță mai mari, consemnând noi creșteri spectaculoase. Desigur, mediul online a fost ajutat și de situația specială cu pandemia, cu restricțiile din offline, însă trendul exista deja și va continua accelerat, indiferent de cum vor sta lucrurile în domeniul sănătății publice în viitorul apropiat.

La fel ca europenii din țările mai dezvoltate, românii conștientizează în număr tot mai mare oportunitățile pe care le oferă sectorul de fashion outlet. Este și o chestiune legată de ecologie, căci se evită presiunea pe producție și se consumă responsabil, alegându-se produse care din diferite motive nu s-au vândut la momentul lansării lor.

A cumpăra îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii outlet este o variantă isteață pentru bugetul personal. Cumperi de fapt produse de înaltă calitate, certificate chiar de branduri de top, la prețuri apropiate de articolele fashion obișnuite, cele disponibile în mall-uri și alte spații comerciale clasice. Românii cunosc și apreciază conceptul de outlet, însă foarte mare potențial de creștere au pe piață magazinele multi-brand de haine outlet și second hand premium.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful ELCEN: Termoenergetica datorează ELCEN suma de un miliard de lei
Şeful ELCEN: Termoenergetica datorează ELCEN suma de un miliard de lei
Datoria Termoenergetica la Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a ajuns, în prezent, la valoarea de un miliard de lei, după ce, la finele anului 2020, aceasta era de 250 de milioane de lei, a......
Autostrada Ploiești – Brașov: Contractul de proiectare demarat în 2021, prelungit până în 2031 UPDATE
Autostrada Ploiești – Brașov: Contractul de proiectare demarat în 2021, prelungit până în 2031 UPDATE
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit până în 2031 contractul pentru studiul ...
Administraţia Biden ar urma să impună taxe vamale la vehiculele electrice produse în China – Bloomberg
Administraţia Biden ar urma să impună taxe vamale la vehiculele electrice produse în China – Bloomberg
Administraţia preşedintelui Joe Biden ar urma să anunţe săptămâna viitoare impunerea de noi taxe vamale asupra unor ...
Unde deschid polonezii de la Zabka primele magazine Froo din România
Unde deschid polonezii de la Zabka primele magazine Froo din România
Retailerul polonez Zabka, care a intrat în România anul trecut prin preluarea de la familia Trandafir a pachetului majoritar ...