Conceptul fotografic care face furori în hotelurile de 4 şi 5 stele din Uniunea Europeană şi nu numai

Pasiunea și curajul sunt ingredientele care stau la baza afacerilor de succes, dar ce transformă un concept bun într-unul care cucerește piața europeană de servicii?
Ion Dobreanu - vin, 30 sept. 2022, 10:03
Conceptul fotografic care face furori în hotelurile de 4 şi 5 stele din Uniunea Europeană şi nu numai

Experiența celor care sunt parte din conceptul PhotoHotel pare să explice felul în care o idee inedită, dar care are la bază dorința de a aduce valoare în viețile clienților, se poate transforma într-un business care să atingă cele mai înalte culmi ale succesului.

Conceptul a debutat încă din anul 2008, când cei doi viitori fondatori Florin Răzvan Castravete și Ramzi Abichou, care lucrau în domeniul turismului în Creta, au simțit că amintirile pe care reușeau să le păstreze prin intermediul fotografiilor de pe telefonul mobil nu transmiteau emoția autentică pe care o trăiau. Ce le-a mai fost necesar de acolo până la un concept inedit? Două aparate de fotografiat cu care au plecat în brațe și cu ajutorul cărora și-au început activitatea în două hoteluri din Grecia. Realizau ședințe foto pentru turiști, iar fotografiile profesioniste, printate și adăugate în albumele cu design unic au câștigat repede inimile clienților dar și a directorilor de hotel, care erau încântați să adauge valoare experinței din unitatea de cazare.

În 2008, la început de poveste, echipa PhotoHotel era alcătuită din doar 4 persoane și colabora cu 2 structuri hoteliere, dar a stârnit repede interesul a nenumărați antreprenori care și-au manifestat interesul de a deschide companii ce aplică conceptul și standardele PhotoHotel.

Astfel, la 14 ani de la debutul conceptul, PhotoHotel și-a extins serviciile în România, Grecia( Insula Creta, Rodos, Corfu, Atena), Spania, (Andaluzia, Mallorca, Menorca), Insulele Canare (Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria) și Malta și are un portofoliu cu peste 130 de structuri hoteliere colaboratoare, oferind în același timp peste 250 de locuri de muncă anual tinerilor care vor să devină parte din echipa PhotoHotel. Mai mult, odată cu apariția conceptului a luat ființă și Școala PhotoHotel, singura școala de fotografie și vânzări dedicată dezvoltării viitorilor fotografi hotelieri la nivel internațional. Această formă inovatoare de pregătire a viitorilor angajați le-a permis tinerilor să își aleagă un loc de muncă neconvențional, prin intermediul căruia să își exploateze pasiunile și să călătorească în același timp.

Ceea ce a reușit să păstreze conceptul pe o linie ascendentă a fost misiunea brandului care a rămas neschimbată chiar din prima zi: dorința de a le oferi oamenilor experiențe unice, amintiri care să rămână imortalizate în cele mai variate forme.

Despre misiunea brandului, co-fondatorul Florin Răzvan Castravete mărturisește:

„ PhotoHotel este mai mult decât serviciile de fotografie profesionale pe care le punem la dispoziția clienților noștri și a fost dintotdeauna astfel. PhotoHotel este despre emoția pe care o surpindem, despre redescoperirea conexiunii pe care clienții o au cu cei dragi. PhotoHotel este despre reafirmarea relațiilor pe care le avem și despre rememorarea lor. Ne bucurăm de fiecare dată când clienții ne aleg și când le surpindem naturalețea cu care interacționează alături de cei cu care au venit în vacanță. PhotoHotel este despre oameni și despre cum putem să îi ajutăm prin a le oferi trăiri reale și autentice în momentele lor de relaxare. Pasiunea, ambiția și spiritul de echipă sunt lucrurile care ne aduc împreună, indiferent de țara sau insula pe care ajungem să lucrăm. ”

 

Gravitând în jurul unor principii de bază solide, PhotoHotel a înregistrat progrese și din punct de vedere a investițiilor, iar anual sumele depășesc 150.000 de euro tocmai pentru ca acest concept sa rămână un concept modern, actualizat pieței de servicii de cea mai buna calitate.

Pe lângă toate acestea, compania a reușit să dezvolte soft-uri proprii pentru gestionarea afacerii, a fotografiilor, dar și pentru gestionarea eficientă a resursei umane. Serviciile oferite precum ședințe foto alături de cei dragi, fotografii păstrate în albume unicat, accesorii cu fotografiile preferate sunt în topul preferințelor celor care merg în vacanță și vor să rămână cu cele mai frumoase amintiri, iar misiunea PhotoHotel este de a le oferi la cele mai înalte standarde.

„ Am avut parte de o ședință foto în timpul vacanței pe care am petrecut-o în Gran Canaria. Toate fotografiile noastre din acea vacanță au fost realizate într-o manieră profesionistă, având o calitate excelentă. Pentru că nu ne puteam decide pe care să le păstrăm la final, am decis să le includem într-un album dedicat întregii vacanțe. Ne-am simțit atât de bine în timpul ședinței foto iar Camy, cea care a realizat fotografiile, ne-a făcut să ne simțim cu adevărat în largul nostru. ”  – Kerry White, Client PhotoHotel.

Toate acestea au construit drumul spre piața din Europa, iar hoteluri de renume au decis să integreze conceptul în semn de validare și de încredere în standardele care stau la baza business-ului.

Rafael Álvarez, directorul unuia dintre cele mai grandioase hoteluri din Mallorca – Blau Punta Reina Resort – colaborează cu PhotoHotel de peste zece ani, iar cele mai importante beneficii pe care le găsește la acest parteneriat au în atenție calitatea serviciilor pe care le oferă clienților săi

„ Colaborăm cu PhotoHotel de peste 10 ani și consider că este un parteneriat avantajos atât pentru clienții hotelului, cărora le oferim un extra serviciu, cât și pentru imaginea unității noastre. Echipa PhotoHotel colaborează întotdeauna excelent cu celelalte departamente din cadrul hotelului, iar clienții pleacă întodeauna mulțumiți și cu o amintire printată din vacanța petrecută alături de noi.”

Deși pandemia a afectat drastic domeniul HoReCa la nivel mondial, echipa PhotoHotel a reușit să gestioneze cu succes perioadele de criză, ba chiar să aducă îmbunătățiri pentru a se asigura de buna funcționalitate a întregului concept. Modificările au vizat sistemul de management în cadrul echipei de fotografi de la hotel, sistemele de bonusare dar și calitatea trainingului și a aparaturii folosite. La bază, toate au urmărit ca fotografii PhotoHotel să lucreze în cele mai bune condiții și să beneficieze de avantajele unui job internațional.

,, Pandemia ne-a oferit șansa de a învăța și de a pune în aplicare o parte dintre planurile pe care nu reușisem să le concretizăm până la acel moment. Deși eu existat momente dificile, am înțeles că trebuie să regândim câteva aspecte care s-au dovedit esențiale pentru bunul mers al lucrurilor. Suntem recunoscători că ne-am dovedit faptul că suntem o companie care a rezistat pandemiei, care se dezvoltă constant și care urmează să ofere în continuare experiențe de neuitat turiștilor, precum și job-uri și experiențe de neuitat angajaților la nivel internațional ”  – Florin Răzvan Castravete, co-fondator PhotoHotel.

În prezent lider european, PhotoHotel are în vedere extinderea continentală prin intermediul partenerilor existenți, dar și dincolo de granițele Europei prin sistemul de francizare avantajos pe care l-au construit. Un total de 280 de unități hoteliere sunt vizate pentru a deveni parte din povestea PhotoHotel până în 2026, iar din ce în ce mai mulți directori de hotel sunt dornici să transmită către clienții lor valorile și principiile brandului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...