Conducătorii ASF nu vor primi salarii compensatorii dacă mandatul lor va fi întrerupt

Conducătorii fostelor autorităţi de supraveghere a pieţelor financiare, aprobaţi de Parlamentul României pentru a face parte din conducerea executivă sau neexecutivă a Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, nu vor primi salarii compensatorii în cazul în care mandatul lor va fi încheiat înainte de termenul contractual, precizează un comunicat al ASF remis joi Agerpres.
Economica.net - joi, 30 mai 2013, 12:20
Conducătorii ASF nu vor primi salarii compensatorii dacă mandatul lor va fi întrerupt

De la data funcţionării ASF (29 aprilie 2013) şi până în prezent, ASF nu a plătit niciun salariu compensatoriu, politica ASF fiind de a elimina orice compensaţie în cazul în care un membru (executiv sau neexecutiv al conducerii) îşi va întrerupe mandatul înainte de termen, se spune în comunicat.

Salariile compensatorii achitate foştilor conducători ai autorităţilor comasate în ASF (până la 9 salarii în cazul CNVM sau până la 19 salarii în cazul CSA) au fost plătite de către fostele entităţi conform contractelor încheiate la începutul mandatelor cu acestea.

‘Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF nu a plătit niciun salariu compensatoriu membrilor conducerii CNVM, CSSPP, CSA. Compensarea acestora s-a făcut până la data înfiinţării ASF, pe baza contractelor avute cu fostele autorităţi’, mai precizează ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară funcţionează începând cu data de 29 aprilie 2013 prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

ASF menţionează că este în curs de implementare a unei noi politici salariale, în funcţie de performanţa personalului, apreciată pe baza a trei criterii: aptitudini de specialitate şi cunoştinţe, aptitudini cheie, atingerea obiectivelor. Cel mai mare salariu din cadrul ASF este cel al preşedintelui ASF, echivalentul a 14.000 de euro/lună.

Începând cu prima zi de funcţionare a ASF, Consiliul ASF a decis eliminarea tuturor sporurilor acordate membrilor conducerii de natură să distorsioneze politica salarială şi care au contribuit la exagerările salariale în fostele autorităţi (spre exemplu indemnizaţia pentru fiecare şedinţă de Consiliu). Conducerea ASF nu are dreptul la nicio altă activitate remunerată în afara celei didactice.

Fostele autorităţi de reglementare comasate în ASF (CNVM, CSSPP şi CSA) însumau, la data înfiinţării ASF, aproximativ 540 de persoane. ASF intenţionează să reducă cu 15% numărul de personal (până la aproximativ 460 de persoane), care va avea ca efect o reducere a cheltuielilor de personal cu un procent cel puţin egal cu cel al reducerii nominale de personal.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Suma trimisă acasă de utilizatorii români ai aplicaţiei Revolut stabiliți în 49 de țări  a crescut cu 79% în 2021 față de 2020
Suma trimisă acasă de utilizatorii români ai aplicaţiei Revolut stabiliți în 49 de țări a crescut cu 79% în 2021 ...
Sumele trimise de utilizatorii Revolut către România, în 2021, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane euro, ...
Şeful BCE: Inflaţia în zona euro va scădea treptat în 2022
Şeful BCE: Inflaţia în zona euro va scădea treptat în 2022
Inflaţia în zona euro va scădea treptat pe parcursul acestui an, deoarece principalii factori care o influenţează, precum ...
FLOWX.AI, o platformă IT lansată de români, deschide un birou la Paris
FLOWX.AI, o platformă IT lansată de români, deschide un birou la Paris
FLOWX.AI, platforma enterprise care le oferă organizațiilor mari posibilitatea construirii unor experiențe digitale moderne, ...