1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Conducerea ANAF, audiată la Comisia de finanţe a Camerei Deputaţilor în scandalul Panama Papers

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor va audia, marţi, conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi pe cea a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor privind implicaţiile şi acţiunile întreprinse de către cele două instituţii după dezvăluirile din scandalul Panama Papers, informează NEWS.ro.

12 apr, 2016 | News.ro

Audierea este programată să înceapă, conform proiectului ordinii de zi a şedinţei de marţi a Comisiei de buget, finanţe şi bănci, de la ora 11.30.

În aceeaşi şedinţă, conducerea ANAF va fi audiată pe tema modalităţilor de rezolvare a solicitărilor agenţilor economici care doresc să se înregistreze ca plătitor de TVA.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înfiinţat un grup de lucru interdepartamental, din care vor face parte inspectori antifraudă şi cu alte specializări, pentru a verifica informaţiile din investigaţia jurnalistică “PanamaPapers” şi pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice implicate, a anunţat instituţia fiscală, în urmă cu o săptămână, după ce au fost publicate primele informaţii legate de investigaţia internaţională “PanamaPapers”.

"Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice, şi corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deţinute, participaţii în firme, tranzacţii interne sau internaţionale", preciza instituţia.

Între timp, autorităţile din întreaga lume au anunţat că au deschis anchete, după ce o scurgere masivă de informaţii de la un cabinet de avocatură panamez, Mossack Fonseca, a scos la lumină posibile cazuri de evaziune fiscală prin intermediul companiilor offshore.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO