Conducerea CE Oltenia va acorda câte 13.000 lei fiecărui angajat care-şi depune demisia

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) va acorda salariaţilor care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la data de 1 iunie a acestui an şi solicită până la începutul lunii mai încetarea raporturilor de muncă o compensaţie financiară de 13.000 lei, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei.
Economica.net - vin, 20 mart. 2015, 05:05
Conducerea CE Oltenia va acorda câte 13.000 lei fiecărui angajat care-şi depune demisia

Potrivit documentului, în urma întâlnirii de miercuri dintre managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, şi delegaţia protestatarilor de la mina Tehomir, conducerea complexului a propus ca salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la data de 1 iunie şi solicită, până la data de 1 mai, încetarea raporturilor de muncă de la 1 iunie, vor beneficia de o compensaţie financiară de 13.000 lei, reprezentând contravaloarea a 6 salarii de baza medii pe unitate, scrie Agerpres.

‘Prin această decizie, Directoratul CE Oltenia se angajează în continuarea dialogului cu reprezentanţii salariaţilor, indiferent de apartenenţa sindicală, în vederea soluţionării tuturor dezacordurilor din ultima perioada şi evitării disfuncţionalităţii companiei’, se menţionează în comunicatul de presă.

Circa 80 de angajaţi ai minei Tehomir se află de două zile în subteranul unităţii, ei refuzând să iasă din schimb din cauza planului de disponibilizări colective anunţat de administraţie cu doar unul sau două salarii compensatorii. Alţi aproximativ 30 de angajaţi ai subunităţilor complexului se află de mai multe zile în greva foamei în faţa sediului CEO din Târgu-Jiu, acuzând discriminări şi abuzuri din partea administraţiei.

AJOFM Gorj a anunţat în urmă cu câteva zile că a primit o notificare din partea CEO cu privirea la disponibilizarea, începând cu 1 iunie, a 2.133 de angajaţi, măsura făcând parte din planul de restructurare a companiei energetice. 

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...