Conducerea Hidroelectrica respinge revendicările sindicaliștilor și anunță prelungirea acordului cadru cu Hidroserv

Hidroelectrica a anunțat că a semnat astăzi, 29 noiembrie 2023, un act adițional prin care se prelungește cu un an acordul cadru cu Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanță și dezvoltare.
Cristian Negrei - mie, 29 nov. 2023, 17:29
Conducerea Hidroelectrica respinge revendicările sindicaliștilor și anunță prelungirea acordului cadru cu Hidroserv

„Documentul ia în calcul condițiile actuale de piață în ceea ce privește costurile cu lucrările și serviciile prestate în domeniu, astfel încât să permită stimularea corespunzătoare a muncii și retenția personalului Societății de Servicii Hidroenergetice. În plus, acest parteneriat strategic reprezintă un pas decisiv pentru asigurarea volumului necesar de lucrări esențiale, contribuind astfel la consolidarea poziției Hidroserv și la eforturile companiei îndreptate către ieșirea din insolvență”, se precizează în comunicatul transmis de companie.

„Hidroserv, în calitate de partener tradițional și de încredere, joacă un rol vital în asigurarea funcționării optime a instalațiilor Hidroelectrica. Semnarea actului adițional la acordul cadru confirmă importanța acestei colaborări și permite totodată capitalizarea Hidroserv și îmbunătățirea capacității acesteia de a furniza servicii de mentenanță la cele mai înalte standarde, contribuind astfel la eficiența operațională a Hidroelectrica”, declară Directoratul companiei Hidroelectrica.

Cu acest prilej, compania reamintește că se află în plină procedură de achiziție a UCM Reșița, cel mai vechi producător de echipamente pentru industria energetică și furnizorul a peste 90% din aparatura instalată în obiectivele Hidroelectrica. Societatea plănuiește ca în termen de un an să finalizeze integrarea acestei unități în Hidroserv, activitățile actuale ale celor două societăți fiind în totală congruență și având potențialul să aducă plus-valoare semnificativă atunci când sunt puse împreună.

„Ne aflăm într-o perioadă în care ne concentrăm pe maximizarea potențialului companiilor din portofoliu și dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în sprijinirea dezvoltării acestora astfel încât să asigurăm materializarea planurilor de dezvoltare ale Hidro asumate în fața acționarilor“, susține în continuare conducerea Hidroelectrica.

Ce răspuns dă Sindicatului

Pe de altă parte, Hidroelectrica precizează că respinge ferm solicitările Sindicatului Naţional Hidroenergetica, pe care le califică drept tentative de exercitare de presiuni asupra sa conducerii societății cu scopul de a forța luarea unor decizii, speculând perioade de incertitudine sau vulnerabilitate.

„Aceste tactici – specifice mai degrabă unei perioade a „băieților deștepți” din industria energetică, sunt contrare statutului actual de companie listată al Hidroelectrica, societate care si-a asumat că luarea deciziilor trebuie să fie transparentă, fundamentată și orientată către interesul pe termen lung. Hidroelectrica rămâne angajată în consolidarea parteneriatelor strategice și în asigurarea unei dezvoltări durabile pentru întreaga sa rețea de subsidiare, inclusiv Hidroserv. Vom continua să investim în eficiență operațională și inovații tehnologice pentru a ne menține statutul de lider și pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic în România”, se specifică în comunicatul transmis de companie.

Membri ai Sindicatului Naţional Hidroenergetica au pichetat astăzi, între orele 13:00 şi 15:00, sediul Hidroelectrica, din cauza refuzului conducerii companiei de punere în aplicare a acordului cadru cu SSH Hidroserv S.A. pentru prestarea lucrărilor de mentenanţă.

„Considerăm că, în mod deliberat, noul Directorat pune în pericol viitorul Hidroserv, societate ce tocmai îşi pregătea reinserţia în circuitul economic prin ieşirea din situaţia de insolvenţă.

Studiind componenţa Directoratului actual şi perioada în care aceştia au avansat în funcţii – cea în care Hidroelectrica se afla sub supravegherea administratorului judiciar Remus Borza, sperăm să nu ne aflăm în situaţia unei intenţii de a scoate SSH Hidroserv de pe piaţa serviciilor de mentenanţă pentru a face locul altor firme „prietene” ale acestuia”, a declarat Cristinel Popescu secretarul general al Sindicatului Naţional Hidroenergetica.

Foto: Karoly Borbely, directorul general Hidroelectrica

Te-ar mai putea interesa și
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Elveţienii sunt chemaţi duminică la vot pentru a se pronunţa asupra a două propuneri cruciale pentru pensionari: plata celei de a 13-a pensii şi o majorare a vârstei de pensionare, informează......
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
Traficul feroviar pe intervalul Chiajna - Grădinari este închis la această oră, din cauza unui deranjament înregistrat ...
Fondurile de pensii private obligatorii se apropie de active de 130 de miliarde de lei
Fondurile de pensii private obligatorii se apropie de active de 130 de miliarde de lei
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 128,73 miliarde lei, la finalul lunii ianuarie 2024, ...
În sfârșit, carburanții încep să se ieftinească. Cât costă azi benzina și motorina
În sfârșit, carburanții încep să se ieftinească. Cât costă azi benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carbiranților, a scăzut în acest week-end prețurile la benzină și motorină, ...