1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Conducerea Intesa a aprobat acordarea unui împrumut de 6,3 miliarde de euro către Fiat Chrysler - surse Reuters

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă comercială italiană (foto sediul central), și-a dat acordul marți pentru a împrumuta cu 6,3 miliarde de euro (6,9 miliarde de dolari) grupul  auto Fiat Chrysler, în condițiile în care acest credit va fi garantat de statul italian, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată negocierilor.

26 mai, 2020 | Reuters

Potrivit sursei, conducerea Intesa a aprobat acordarea împrumutului, luând în considerare rolul foarte important de a finanța întreagă industrie auto italiană. Garanțiile de stat pe care Fiat Chrysler (FCA) le-a cerut vor acoperi 80% din suma împrumutată, a mai spus sursa.

Grupul auto a anunțat la începutul acestei luni că lucrează împreună cu Guvernul italian și cu banca Intesa pentru a obține un împrumut garantat de stat în valoare de 6,3 miliarde de euro și facilități pe trei ani destinate să ajute constructorul să-și desfășoare operațiunile în țară și întreagă industrie să treacă de criză provocată de coronavirus.

În industria italiană constructoare de autoturisme sunt angajați 400.000 de oameni, ea generând în jur de 6% din Produsul Intern Brut. Acordarea împrumutului va deveni efectivă odată ce Fiat Chrysler va completa tot procesul birocrat cerut de agenția de credite SACE, prin intermediul căreia statul italian oferă garanții, și va obține autorizația finală de la trezorerie, a mai precizat sursa. FCA a refuzar să comenteze informația.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO