1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Conducerea Parlamentului se reuneşte astăzi pentru a discuta despre numirea noii conduceri a ASF

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc marţi la prânz pentru a discuta despre calendarul şi modul de numire a noii conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară, după ce Guvernul a emis o OUG prin care este redus numărul membrilor din conducerea ASF.

11 iun, 2013 | Mediafax

Birourile Permanente se reunesc marţi de la ora 13.00, la Senat, pentru a stabili calendarul de audiere şi numire a noilor membri în conducerea ASF.

Membrii Consiliului ASF vor fi renumiţi de Parlament până la 30 iunie, conform organigramei restrânse, luând însă în calcul un prag mai mare al experienţei profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, a decis Guvernul, această vechime fiind cerută de către preşedintele Traian Băsescu pentru executivi, dar respinsă de Senat.

Membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) au fost validaţi de către Parlament la sfârşitul lunii aprilie, dar Guvernul a decis, săptămâna trecută, să restrângă numărul acestora, iar Parlamentul să se reunească din nou pentru a numi membrii Consiliului până la data de 30 iunie 2013, când se încheie actuala sesiune.

Ordonanţa stabileşte că Autoritatea de Supraveghere Financiară va fi condusă de către un Consiliu format din 11 membri (în loc de 17), din care vor face parte în continuare un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi trei vicepreşedinţi, ca membri executivi, dar cu un număr al membrilor neexecutivi redus la jumătate, de la 12 la 6 persoane.

Guvernul a decis însă în acelaşi timp că membrii Consiliului ASF trebuie selectaţi exclusiv pe baza unei experienţe profesionale în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare de minimum 10 ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO