1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

SIF Muntenia are un nou preşedinte. Administratorii vechi sunt gata de negocieri

Începând cu 16 iulie, noul preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor acţionarilor SIF Muntenia este Olimpiu Blăjuţ, partener al celui mai influent broker din România, Bogdan Juravle, patronul celei mai mari firme de brokeraj, Swiss Capital. SAI Muntenia Invest, care administrează SIF Muntenia, pare gata să aplice noua strategie a Consiliului şi avansează propuneri pe placul acestuia.

17 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

Vicepreşedintele Consiliului reprezentanţilor este Daniel Pandele, fost broker şi asociat şi administrator la Doraly Mall, al cărui patron este Gheorghe Iaciu, unul dintre principalii acţionari ai SIF Muntenia.

Schimbările survenite în componenţa Consiliului ar putea continua până la înlocuirea administratorilor de la SAI Muntenia Invest, condus de Petre Szel, dar și cu contestarea conducerilor altor SIF-uri.

SIF Muntenia este singura societate de investiţii financiare, condusă ca un fond de investiţii, cu un Consiliu al Reprezentanţilor acţionarilor şi o firmă angajată pentru administrare.

Înlocuirea firmei de administrare va depinde şi de renegocierea comisionului de adminitrare actual, de câteva milioane de euro anual, potrivit unor informaţiide piaţă neoficiale.

SAI Muntenia Invest pare suficient de flexibilă ca să-şi conserve contractul.

„În calitate de administrator, suntem pregătiţi să facem schimbările necesare pentru a răspunde nevoilor acţionarilor noştri şi pentru a susţine noile direcţii ale strategiei de investiţii a SIF Muntenia, rezultate în urma AGOA din data de 7 iulie a.c..

În acest sens, propunerile administratorului SIF Muntenia vizează dinamizarea acţiunilor noastre pe piaţa de capital, creşterea ponderii companiilor listate din portofoliu, conservarea valorii activelor existente şi investirea în sectoare economice cu potenţial de creştere şi dezvoltare pe termen mediu şi lung”, a declarat Gabriel Filimon, director executiv SAI Muntenia Invest, potrivit unui comunicat primit de ECONOMICA.NET.

Acum aproape două săptămâni, un puternic grup de fonduri de investiții și  alți acționari ai SIF Muntenia, grupați în jurul lui Bogdan Juravle, au schimbat integral Consiliul Reprezentanților.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO