Confederația Concordia a prezentat priorităţile europene ale mediului de afaceri din România pentru următorii cinci ani

Confederaţia Patronală Concordia lansează documentul Agenda Europeană - 2024-2029, prin intermediul căruia prezintă priorităţile europene ale mediului de afaceri din România pentru următorii cinci ani.
AGERPRES - joi, 09 mai 2024, 21:57
Confederația Concordia a prezentat priorităţile europene ale mediului de afaceri din România pentru următorii cinci ani

„Lansarea documentului Agenda Europeană – 2024-2029 sub motto-ul Economie puternică, Europă puternică se subscrie misiunii Concordia de a promova un cadru de afaceri competitiv şi durabil în România şi Europa. În contextul alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024, care vor fi urmate de schimbări ale conducerii tuturor instituţiilor europene, Concordia propune o viziune şi un set de priorităţi şi obiective esenţiale pentru următorul mandat. Acestea reflectă contextul dificil în care se află economia europeană şi nevoia stringentă ca UE să redevină competitivă la nivel global. Este singura cale de a proteja valorile europene”, precizează Confederaţia, printr-un comunicat transmis joi, transmite Agerpres

Potrivit Concordia, într-un moment marcat de provocări economice şi sociale, este esenţial ca vocea şi perspectivele mediului privat românesc să fie auzite la Bruxelles şi să fie duse acolo de viitorii europarlamentari.

Concordia reiterează prin acest document angajamentul de a promova competitivitatea şi rezilienţa economică a Uniunii Europene, în paralel cu angajamentul pentru Pactul Verde şi sprijinirea modelului social european.

„Propunem o serie de măsuri concrete şi inovatoare pentru a consolida Piaţa Unică, reducând în acelaşi timp barierele de reglementare şi promovând inovaţia şi dezvoltarea durabilă. De asemenea, subliniem importanţa consolidării dialogului social european şi a investiţiilor în dezvoltarea competenţelor necesare pentru tranziţia verde şi digitală, pentru a asigura o forţă de muncă agilă şi competitivă în Europa”, se precizează în comunicat.

În context, directorul executiv Concordia, Radu Burnete (foto), consideră că Uniunea are în următorii ani o misiune complicată, dar vitală: să-şi crească competitivitatea, să reducă birocraţia, să întărească Piaţa Unică, să răspundă pe măsură agresiunii ruseşti şi toate acestea fără a renunţa la valorile sale centrate în jurul democraţiei, libertăţii sau protejării mediului înconjurător.

„Dezvoltarea economică a României din ultimele două decenii nu ar fi fost posibilă fără apartenenţa noastră la UE. Uniunea are însă în următorii ani o misiune complicată, dar vitală: să-şi crească competitivitatea, să reducă birocraţia, să întărească Piaţa Unică, să răspundă pe măsură agresiunii ruseşti şi toate acestea fără a renunţa la valorile sale centrate în jurul democraţiei, libertăţii sau protejării mediului înconjurător”, a subliniat Burnete în comunicatul citat.

El susţine, de asemenea, că România şi mediul de afaceri românesc trebuie să fie mai prezenţi în procesele decizionale de la Bruxelles.

„Nu poate fi un moment mai potrivit decât Ziua Europei să spunem asta şi să reiterăm, odată cu lansarea documentului Agenda Europeană 2024-2029, dorinţa de a contribui la modelarea politicilor europene în următorii cinci ani, prin implicare directă şi prin afilierea Concordia la cea mai mare structură reprezentativă a mediului de afaceri european, BusinessEurope”, a mai arătat Radu Burnete.

Confederaţia Patronală Concordia reprezintă 17 dintre cele mai importante sectoare ale economiei naţionale şi este partener de dialog social, reprezentativă la nivel naţional. Cu o contribuţie de peste 26% din în PIB şi un total de peste 330.000 de angajaţi în aproape 2.200 de firme mari şi mici, cu capital străin şi autohton, Concordia este singura organizaţie din România membră în BusinessEurope, Organizaţia Internaţională a Angajatorilor (IOE) şi Business at OECD (BIAC).

Te-ar mai putea interesa și
Până la 2 trilioane de dolari sunt „spălaţi” anual la nivel global – analiză Deloitte
Până la 2 trilioane de dolari sunt „spălaţi” anual la nivel global – analiză Deloitte
Până la două trilioane de dolari sunt spălaţi anual la nivel global, iar impactul criminalităţii financiare este resimţit în toate segmentele societăţii, se arată într-o analiză......
Apple reduce preţurile la telefoanele iPhone vândute în China
Apple reduce preţurile la telefoanele iPhone vândute în China
Grupul american Apple a lansat o campanie agresivă de reduceri pe site-ul său oficial Tmall din China, cea mai importantă ...
România și Qatar vor coopera în domeniul comunicațiilor electronice
România și Qatar vor coopera în domeniul comunicațiilor electronice
România, reprezentată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), și statul ...
România, pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din UE, în 2023
România, pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din UE, în 2023
Statele membre ale Uniunii Europene au importat anul trecut din ţările situate în afara blocului comunitar 163.700 tone ...