Conflictul China-SUA: Huawei dă în judecată gigantul american Verizon Communications pentru utilizarea fără drept a brevetelor

Huawei Technologies a lansat două acțiuni în justiție împotriva Verizon Communications prin care a pretins că operatorul american a folosit 12 dintre brevetele sale fără autorizație. Procesul de încălcare a brevetelor are loc pe fondul disputei între Huawei şi guvernului Statelor Unite, care susține că este o amenințare la adresa securității naționale, o acuzație pe care Huawei o negă.
Economica.net - joi, 06 feb. 2020, 19:31
Conflictul China-SUA: Huawei dă în judecată gigantul american Verizon Communications pentru utilizarea fără drept a brevetelor

Producătorul de echipamente de telecomunicații solicită compensații pentru utilizarea tehnologiei sale în domenii precum rețelele de calculatoare, securitatea de download și comunicațiile video și, de asemenea, caută plăți în curs de redevență, potrivit unor documente depuse la instanțele din Texas.

Verizon a refuzat să comenteze disputa sa privind brevetele cu Huawei, potrivit Reuters.

„Produsele și serviciile Verizon au beneficiat de tehnologia brevetată pe care Huawei a dezvoltat-o de-a lungul mai multor ani de cercetare și dezvoltare. Huawei solicită pur și simplu ca Verizon să respecte investițiile Huawei în cercetare și dezvoltare, fie plătind utilizarea brevetelor noastre, fie se abțin să le folosească în produsele și serviciile sale”, a declarat Song Liuping, Chief Legal Office al Huawei, într-un comunicat.

Huawei nu a spus ce sumă solicită drept compensație, deoarece nu are o defalcare a presupusei contribuții a brevetelor la serviciile Verizon, potrivit unei surse familiarizată cu această problemă şi citată de Reuters.

Tehnologia Huawei este folosită de companii de telecomunicații din întreaga lume. Într-un comunicat de presă despre aceste procese, compania chineză spune că alocă aproximativ 10% până la 15% din veniturile sale în cercetare și dezvoltare în fiecare an și a cheltuit aproximativ 70 de miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare în ultimul deceniu, inclusiv aproximativ 15 miliarde de dolari doar în 2018.

Astfel, Huawei a primit peste 80.000 de brevete din întreaga lume, inclusiv 10.000 în SUA.

În documentele judecătorești, Huawei a spus că Verizon „a profitat foarte mult” de tehnologia sa, menționând că veniturile totale ale diviziei Wireline a firmei americane – care acoperă produse de comunicații de voce, date și video – au fost de 29,8 miliarde de dolari în 2018.

Huawei și Verizon au organizat șase întâlniri față în față în această privință începând cu luna februarie a anul trecut, dar nu au ajuns la un acord, a declarat sursa respectivă, care nu a fost autorizată să vorbească public în această privință, deci a refuzat să fie identificată.

În iunie, publicaţia Wall Street Journal a scris că Huawei solicita compensații de la Verizon pentru utilizarea a peste 200 de brevete.

Compania chineză a decis să ia măsuri pentru cele 12 brevete, deoarece a considerat că probele pentru acestea sunt cele mai clare și că numărul era gestionabil pentru instanță, a declarat sursa menţionată pentru Reuters.

Huawei a primit peste 1,4 miliarde de dolari ca taxe de licență de brevet din 2015 și a plătit peste 6 miliarde de dolari pentru utilizarea tehnologiei brevetate în acel timp, cu peste 100 de acorduri de licență semnate cu furnizorii din SUA, Europa, Japonia și Coreea de Sud.

Te-ar mai putea interesa și
Binance.US își suspendă depozitele în dolari, în urma anchetei declanșate împotriva sa de autoritățile americane
Binance.US își suspendă depozitele în dolari, în urma anchetei declanșate împotriva sa de autoritățile americane
Filiala din Statele Unite a Binance, cea mai mare platformă din lume de tranzacționare a valutelor cripto, a anunțat vineri că renunță la depozitele sale în dolari, în timp ce platforma de......
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Twitter va începe în câteva săptămâni să-i plătească pe creatorii de conținut pentru reclamele din textele lor
Platforma de socializare Twitter va începe în scurt timp să-i plătească pe creatorii de conținut certificați pentru ...
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta „persona non grata”
Secretarul general al ONU își menține emisarul în Sudan, chiar și după ce Guvernul de la Khartoum l-a declarat pe acesta ...
Declararea de către Guvernul sudanez a emisarului ONU ca "persona non grata" este "contrară" principiilor Naţiunilor Unite ...
Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare în ancheta privind documentele luate de el din arhiva Casei Albe
Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare în ancheta privind documentele luate de el din arhiva Casei Albe
Fostul președinte american Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare, în special "reţinerea de informaţii privind ...