Conflictul din Siria s-a soldat cu peste 44.000 de morţi în 21 de luni

Violenţele din Siria s-au soldat cu peste 44.000 de morţi, dintre care peste 30.000 de civili, de la începutul contestării regimului lui Bashar al-Assad acum 21 de luni, a raportat miercuri Observatorul sirian al Drepturilor Omului, citat de AFP.
Economica.net - joi, 20 dec. 2012, 06:48
Conflictul din Siria s-a soldat cu peste 44.000 de morţi în 21 de luni

Cel puţin 30.819 civili au murit de la 15 martie 2011, a precizat ONG-ul care îi consideră civili şi pe cei care luptă împotriva trupelor regimului. „Mii de persoane considerate civili sunt rebeli”, a apreciat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Numărul soldaţilor ucişi se ridică la 10,978 şi cel al dezertorilor la 1.482, a precizat ONG cu sediul în Marea Britanie care se bazează pe o reţea extinsă de militanţi şi surse medicale din spitalele civile şi militare din întreaga ţară.

„Trebuie adăugate alte 784 de persoane a căror identitate nu a fost stabilită”, conform lui Abdel Rahmane, ceea ce ridică numărul de morţi la 44.063.

Însă acest bilanţ nu include miile de persoane dispărute în detenţie şi nici majoritatea morţilor din cadrul „chabbihas” (miliţiile pro-regim).

„În plus, nici rebelii, nici armata nu au publicat numărul exact al persoanelor ucise în rândurile lor pentru a nu afecta moralul trupelor”, a explicat acesta.

Represiunea brutală a regimului asupra mişcării de contestare populară a declanşat un război civil. Luptele dintre rebeli şi soldaţi şi bombardamentele aeriene ale artileriei provoacă zeci de morţi zilnic.

Comunitatea internaţională este divizată cu privire la conflictul din Siria, Moscova şi Beijing, aliaţii puterii de la Damasc, blocând orice rezoluţie care condamnă regimul Assad în Consiliul de Securitate al ONU.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters....
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu CFR Călători
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat reparaţia capitală de tip R9 la cel de-al 17-lea automotor Siemens Desiro SR20D, ...