1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

News

Confruntările dintre armata turcă şi rebelii kurzi s-au soldat cu 461 de morţi în acest an

Confruntările dintre armata turcă şi rebelii kurzi au lăsat în urmă în acest an 461 de morţi în aproape 1.000 de operaţiuni, a anunţat luni canalul privat de televiziune turc NTV, citând surse militare, relatează AFP.

11 sep, 2012 | Mediafax

Aproape 88 de soldaţi turci au fost ucişi de la începutul anului, iar 373 de rebeli au murit în cinci luni de operaţiuni în sud-estul Turciei, a relatat NTV, citând date obţinute de la armată.

Forţele armate turce au lansat 974 de operaţiuni în ultimele şase luni împotriva membrilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care îi vizează pe soldaţii guvernamentali.

Anul acesta, militarii turci au crescut numărul operaţiunilor de anvergură, în încercarea de a zdrobi grupările armate ale PKK, care şi-au intensificat atacurile. Miile de soldaţi turci care au participat la aceste operaţiuni, cu ajutorul elicopterelor şi avioanelor F-16, au intrat uneori pe teritoriul irakian, într-o zonă de graniţă care, după cum susţine Ankara, este folosită de rebeli ca bază.

Responsabilii turci estimează că regimul sirian al lui Bashar al-Assad furnizează ajutor PKK în contextul în care Damascul acuză Turcia că îi sprijină pe rebelii înarmaţi din Siria.

PKK, considerat o organizaţie teroristă de către Turcia, a deschis ostilităţile în 1984 în sud-estul acestei ţări, unde populaţia este majoritar kurdă, declanşând un conflict care a făcut până în prezent circa 45.000 de morţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO