Connections Consult a creat platforma dialogsocial.ro care monitorizează toate inițiativele legislative

Connections Consult (CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, contribuie la transparentizarea dialogului social dezvoltând prima platformă care facilitează comunicarea între organizații guvernamentale și societatea civilă printr-un parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizație care reprezintă mediul de afaceri la dezbaterile publice de la nivelul Guvernului, al Parlamentului și ale structurilor de decizie din România, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 02 aug. 2022, 19:29
Connections Consult a creat platforma dialogsocial.ro care monitorizează toate inițiativele legislative

Prin colaborarea dintre Connections și Concordia, toate propunerile legislative de la nivel central sunt făcute publice cetățenilor și mediului de business, înainte să fie dezbătute și să devină legi promulgate sau abrogate de organismele statului, pe platforma www.dialogsocial.ro.

Platforma unică și integrată permite atât consultarea inițiativelor legislative, cât și descărcarea documentelor asociate unei inițiative legislative în original și în format editabil, dar și consultarea pe verticală în interiorul structurilor partenerilor de dialog prin tabele comparative cu legislația în vigoare versus forma propusă. De asemenea, platforma Dialog Social este un loc de dezbatere virtual a pozițiilor firmelor și ONG-urilor față de proiectele de acte normative și orice alte subiecte din viața publică, care ulterior sunt susținute în Parlament de reprezentanți ai Concordia, ai sindicatelor, patronatelor și societății civile.

„Suntem încântați să colaborăm cu un partener cu inițiative benefice pentru societate cum este Confederația Patronală Concordia și ne bucurăm pentru oportunitatea de a contribui la transparentizarea relației dintre stat și societatea civilă. Prin dezvoltarea platformei Dialogsocial.ro, este asigurată o comunicare transparentă și eficientă între organismele statului reprezentanții mediului privat, al angajatorilor și ONG-uri, o colaborare de care România are nevoie. Cu scopul de a fi instrument interactiv de luare a deciziilor pentru a promova un dialog sănătos între părțile implicate, această platformă unică reprezintă cea mai digitalizată modalitate de legătură între stat și societatea civilă în privința dialogului social”, a declarat Radu Marcu, Software Chief Operating Engineer la Connections Consult.

Pentru dezvoltarea platformei au fost folosite tehnologii moderne și funcționalități de automatizare pentru a monitoriza în timp real inițiativele legislative și pentru a oferi acces facil utilizatorilor în portal, dar și pentru o navigare ușoară și intuitivă pe site. Platforma, care este unică în România, a fost creată de o echipă formată din cinci specialiști în dezvoltare software, management de proiect și analiză de business.

“Ne implicăm constant în proiecte care favorizează evoluția societății și care îmbunătățesc viața cetățenilor și dezvoltă mediul de business. Avem portofoliu numeroase proiecte care le permit companiilor să concureze mai eficient în industriile în care activează și ne dorim să fim parteneri în crearea a cât mai multor proiecte care să deservească publicului larg, dar în mod deosebit în domeniul public unde nevoia de digitalizare este tot mai mare. Procesul de digitalizare este tot mai accelerat în România, fiind tot mai greu de evitat automatizarea operațiunilor într-o afacere și optimizarea tuturor proceselor”, a spus Bogdan Florea (foto), CEO Connections Consult.

Despre Connections

Connections Consult (simbol bursier CC) este lider pe piața de transformare digitala din România, având peste 300 de angajați, birouri în Bulgaria și Serbia și reprezentanți de vânzări în Germania și Arabia Saudită. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand. Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom și Retail.

Începând cu luna iulie 2018, Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Totodată, Connections Consult Investește constant în dezvoltarea unor produse software pentru industrii diverse, precum audit și consultanță, energie verde și boți specializați în contabilitate și HR, precum și alte domenii. Connections a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de peste 9 milioane de euro, în creștere cu 24% față de anul anterior.

Despre Confederația Patronală Concordia

Concordia aduce împreună 14 industrii esențiale pentru economia românească și firme cu peste 330.000 de angajați, care au o contribuție totală de 26% din PIB. Concordia este singura organizație din România parte a BusinessEurope, a Business at OECD (BIAC) și a Organizației Internaționale a Angajatorilor (IOE) și partener legitim în toate dezbaterile publice de la nivelul Guvernului, al Parlamentului și ale structurilor de decizie din teritoriu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...