1EUR = 4.8741 RON

Companii

Conpet şi MedLife au fost incluse în componenţa celor mai importanţi indici ai Bursei de Valori, BET şi BET-TR

Companiile Conpet (simbol bursier COTE), transportatorul naţional de ţiţei, şi MedLife (simbol bursier M), unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din România, au fost incluse în componenţa indicilor principali ai Bursei de de Valori Bucureşti (BVB), BET şi BET-TR, care evidenţiau cele mai lichide 10 acţiuni tranzacţionate la bursă, astfel că numărul componentelor indicilor a crescut la 12 companii, fiind pentru prima dată de la lansarea indicilor când depăşeşte 10 titluri incluse.

04 mar, 2017 | News.ro

Indicele BET va reflecta astfel evoluţia celor mai tranzacţionate 12 companii, iar BET-TR include cele mai lichide 12 acţiuni şi dividendele distribuite acţionarilor acestor companii.

"Această modificare este rezultatul eforturilor de modernizare întreprinse de BVB cu privire la indicii reprezentativi ai pieţei locale, adoptate la sfârşitul anului trecut, însoţite de îndeplinirea de către companiile eligibile a standardelor calitative şi cantitative impuse de BVB", a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Conpet este transportator de ţiţei, controlat în proporţie de 58,71% de statul român, prin Ministerul Energiei, şi are circa 1.700 de salariaţi. Compania transportă prin conducte şi pe calea ferată ţiţei intern şi din import, gazolină, condensat şi etan lichid către rafinăriile din Români, scrie News.ro. 

Scoietatea a realizat anul trecut un profit net de 64,3 milioane lei (14,2 milioane euro), în creştere cu aproape 2% faţă de anul precedent, în timp ce afacerile au scăzut uşor, la 380,5 milioane lei (84,5 milioane euro).

Conpet are o valoare de piaţă de 829,39 milioane lei (183 milioane euro), la ultimul preţ de închidere, de 95,8 lei/acţiune.

MedLife s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat. Acesta a fost în T4 2016 cel mai mare IPO a unei companii private la Bursa de Valori Bucureşti.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.

Reţeaua de servicii medicale private a înregistrat anul trecut pierderi de 1,66 milioane lei, la o cifră de afaceri în creştere cu 29%, până la 503 milioane lei. Citeşte mai mult pe News.ro. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO