1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Consilier al lui Cioloş: Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata în iunie 2017, ci la sfârşitul anului viitor

Un termen realist pentru finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei este sfârşitul anului viitor, spune Cătălin Drulă, consilier în domeniul infrastructurii al premierului Dacian Cioloş. Cel mai recent termen pentru finalizarea lucrărilor, anunţat de Metrorex inclusiv pe site-ul propriu, este jumătatea lui 2017.

30 sep, 2016 | ECONOMICA.net

Termenul iunie 2017, anunţat pentru finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, nu este unul realist, comentează pe pagina sa de Facebook Cătălin Drulă, consilier al premierului.

Acesta consideră că un termen realist este sfârşitul anului viitor. "Un termen care ar fi fost şi el mult depăşit, cu poate un an de zile, pentru că şi pe acest proiect era un mare blocaj, vechi de câţiva ani. Relocările neprevăzute iniţial de utilităţi, în special iluminatul public, blocau şantierele din Dr. Taberei pe o mare parte din lungime. De aici, lucrările care stagnau şi păreau abandonate pe alocuri. De ani de zile trena această problemă din lipsa asumării unei decizii. Acum s-a deblocat şi se lucrează în plin", mai spune Cătălin Drulă.

Acesta susţine că nu este vorba de o nouă amânare, ci e în sfârșit o deblocare şi intrarea în linie dreaptă către finalizare.

Într-un comunicat transmis pe 15 septembrie, Metrorex anunţă, din nou, că lucrările la tronsonul Răul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 sunt prevazute a fi finalizate în primul semestru al anului 2017.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km, un număr de 10 stații si un depou.

Proiectul Magistrala 5, Secțiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei iși propune transportul unui numar de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcțiune) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu rețeua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO