1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Consilierii locali ieşeni au votat majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută

Consilierii locali ieşeni au votat, marţi, majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută, deşi în urmă cu doar câteva zile reprezentanţii Primăriei susţineau că nu se impune creşterea acestora.

08 ian, 2013 | Mediafax

Consilierii locali ieşeni au fost convocaţi, marţi, în şedinţă extraordinară, pentru a decide creşterea cuantumului taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută, proiectul fiind susţinut de primarul PSD al municipiului, Gheorghe Nichita.

Din cei 24 de consilieri locali prezenţi la şedinţă, 18 consilieri, toţi de la USL, au votat în favoarea proiectului. Cei şase reprezentanţi ai PDL şi PPDD prezenţi în sală au votat împotrivă.

Liderul consilierilor PDL Gabriel Grigore a cerut amânarea şedinţei, motivând că Guvernul Ponta va emite, miercuri, o ordonanţă care le va permite primăriilor din ţară să opteze pentru majorarea sau nu a taxelor locale.

După un schimb de replici între consilierii USL şi cei ai PDL, primarul Gheorghe Nichita a cerut exprimarea votului consilierilor, precizând, pe un ton ironic, că "PDL este strălucitor în opoziţie".

"Hai să votăm şi apoi faceţi dumneavoastră simpozion pe taxele locale cât vreţi. PDL-ului îi stă grozav în opoziţie, este strălucitor. Mă bucur că sunteţi foarte vocali, v-am ascultat, dar noi avem treabă", a spus primarul Gheorghe Nichita, în faţa consilierilor.

La şedinţă a asistat şi deputatul PPDD de Bârlad, Tudor Ciuhodaru. El a precizat că, deşi este parlamentar al judeţului Vaslui, a ţinut să fie prezent la discuţiile asupra unui proiect important, care îi afectează pe cetăţenii oraşului în care locuieşte.

"Plătesc în Iaşi taxe şi impozite locale. În plus, trebuie să existe o monitorizare atentă a activităţii primăriei. Când n-am fost acceptat pe listele USL Iaşi la parlamentare, primarul Nichita spunea că vrea să scape de mine. Nu va reuşi prea uşor, eu sunt consecvent", a declarat Tudor Ciuhodaru, imediat după terminarea şedinţei de consiliu.

El a spus că USL a câştigat alegerile cu 60 la sută, dar că deocamdată "vedem doar scumpiri, care însumate fac 60 la sută".

Vinerea trecută, purtătorul de cuvânt al Primăriei ieşene, Sebastian Buraga, afirma că taxele şi impozitele locale percepute în 2013 vor rămâne la acelaşi nivel cu cele de anul trecut.

Ieşenii pot plăti taxele şi impozitele locale, la casieriile primăriei şi la centrele de cartier, începând de joi, 10 ianuarie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO