Consilierul directorului Bursei din Bucureşti este fostul preşedinte al Flamingo

Dragoş Simion, fost preşedinte al Flamingo International, este consilierul directorului general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), încă din septembrie 2012 încoace. Lucrează pe piaţa de capital încă de la relansarea acesteia în anii '90 şi a fost implicat în dezvoltarea, dar şi în încercarea de restructurare a Flamingo, nedusă până la capăt din cauza concedierii - potrivit lui Simion. 
Economica.net - mar, 26 feb. 2013, 12:45
Consilierul directorului Bursei din Bucureşti este fostul preşedinte al Flamingo

În afară de BVB, Dragoş Simion mai este consilier de management al ALTIMEX International, Gerocossen Cosmetics, AEGON Insurance, PINUS Case Din Lemn, potrivit profilului de pe LinkedIn.com.

Flamingo International (FLA) a fost una din puţinele companii private care s-au listat din proprie iniţiativă la Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a fost ani la rând una dintre cele mai căutate acţiuni de la BVB, fiind şi cea mai proeminentă de la cota Bursei din domeniul IT&C şi al retail-ului de electronice.

Flamingo, una din gloriile bursei înainte de a intra în insolvenţă, nu a mai fost salvată de la faliment.

La un moment dat a fuzionat cu Flanco, care ulterior, când  s-a separat şi a rămas unul dintre liderii din domeniu.

Flamingo s-a îndatorat forţând dezvoltarea inclusiv în regiunea balcanică şi când creditorii şi-au cerut banii, a cerut protecţia procedurii de insolvenţă.

„Nu ştiu dacă am libertatea să dau declaraţii, în calitatea de consilier, voi verifica“, a răspuns Dragoş Simion solicitării ECONOMICA.NET de a comenta cum îşi va folosi experienţa la aplicarea proiectelor de dezvoltare ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Cu ocazii anterioare, consultantul a spus că ar fi salvat Flamingo de la faliment, dacă nu ar fi fost concediat de acţionari.

„Experienţa a fost argumentul care a contat cel mai mult în alegerea facută. Mă refer atât la cea din domeniul pieței de capital și de administrare de fonduri, cât şi la cea din domeniul management-ului de companii. În plus, este un foarte bun cunoscător al principiilor de guvernanță corporativă și are o reputație excelentă în mediul de business din România”, a răspuns  Victor Cionga, directorul general al BVB.

Actualul consilier al lui Victor Cionga a fost unul dintre cei dintâi administratori de fonduri mutuale din România, prin Quadrant Asset Management, şi preşedinte al asociaţiei acestora (UNOPC).

A făcut parte din echipa de traineri ai Booz Allen Hamilton, care au instruit primii administratori de investiţii după 1990, şi din echipa de analişti de investiţii ai Romanian – American Enterprise Fund (RAEF), unul dintre primele fonduri de investiţii de tip private equity în România, lansat cu bani de la Congresul SUA.

Simion a mai fost şi consultant de investiţii la Pioneer (fosta CA IB Asset Management Romania).

Dragoş Simion   a fost preşedintele Flamingo Computers, pe care a listat-o la BVB în 2005, ca Flamingo International (FLA).

După înrăutăţirea situaţiei companiei, în 2009, Simion a obținut acordul acționarilor pentru recapitalizarea companiei printr-o emisiune de obligațiuni convertibile.

Compania avea un plan de redresare aprobat de bănci şi acţionari, o parte a restructurării era în derulare, însă, în septembrie același an, structura acţionariatului s-a schimbat.

Noii lideri, sprijiniţi de omul de afaceri Dan Adamescu, îl concediază pe Simion şi abordează o nouă politică de capitalizare. În decembrie ,  Flamingo International (FLA) intră în insolvenţă  şi ultima tranzacţie se face în 14 decembrie 2009, la ora 11:33.

După doi ani, compania care fusese o vedetă a pieţei era în faliment.   

În 2006 Flamingo achiziționase Flanco, care ulterior a continuat activitatea grupului Flamingo după insolvenţă şi a rămas unul dintre liderii din domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte în lucru sunt blocate din cauza scumpirilor materialelor de construcții
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte ...
Aproximativ 3.400 de fermieri români care au în derulare proiecte finanțate prin PNDR nu reușesc să finalizeze lucrările asumate. Din cauza costurilor mult mai mari la materialele de......
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
Utilizatorii de Android se află pe lista atacurilor cibernetice prin SMS generate de către dezvoltatorii Flubot, iar România ...
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale ...
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura şi Radarul Mărfurilor
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii ...
Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor ...