1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Consiliul Concurenței a amendat cinci companii pentru trucarea unei licitații privind modernizarea străzilor din Pitești

Consiliul Concurenţei a anunțat joi că a acordat amenzi în valoare totală de 2.237.094 de lei (aprox. 468.000 de euro) pentru cinci companii din domeniul construcțiilor care s-au înțeles pentru trucarea unei licitații privind reabilitarea străzilor din Municipiul Pitești.

24 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Amenzile aplicate au fost acordate astfel: Construct Steel Market S.R.L. a primit o amendă de 165.485,61 de lei, Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. 187.969,87 de lei; Comesad Drumuri S.R.L.  865.947,83 de lei; General Trust Argeș S.R.L. 649.623,96 lei și Selca S.A. 368.066,74 de lei.

Potrivit Consiliului Concurentei, cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.

În cadrul investigației, CC a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate
contractantă, care a anulat ulterior licitația. Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea în domeniu, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Autoritatea de concurență mai menționează că pentru a veni în sprijinul companiilor și a evita încălcarea normelor în domeniu, Consiliul Concurenței a elaborat "Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică", care poate să fie găsit pe site-ul instituției.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO