1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Consiliul Concurenţei a amendat Distrigaz Sud Reţele cu 17,65 de milioane de lei pentru abuz de poziţie dominantă

Consiliul Concurenței a sancționat distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) cu amendă în valoare de 17,65 de milioane de lei pentru abuz de poziție dominantă în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie.

30 dec, 2019 | ECONOMICA.net

Poziţia de monopol a Distrigaz Sud Rețele SRL pe piața distribuţiei gazelor naturale, în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie (în București și localități din 19 județe), a oferit companiei, conform legislației, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepţiona lucrările de execuție şi de a pune în funcţiune instalaţiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN). De asemenea, distribuitorul stabilea și încasa tarife aferente acestor servicii, potrivit Consiliului Concurenţei. 

În cadrul investigaţiei declanşate în anul 2017, autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2012, Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) a stabilit şi a practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnică a proiectelor de execuție a IUGN şi pentru recepţia lucrărilor și pentru punerea în funcţiune a acestora în perioada 2013-2019. În consecință, pentru avizarea tehnică și pentru recepția instalațiilor de utilizare și punerea în funcțiune a acestora, DGSR a practicat tarife mai mari decât media pieței.

Comportamentul Distrigaz Sud Rețele s-a manifestat în perioada în care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavând posibilitatea de a alege alt operator.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO