Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Daewoo Mangalia de către holdingul olandez Maatschappij Damen

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care BV Holding Maatschappij Damen din Olanda preia Daewoo Mangalia Heavy Industries SA şi Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL, informează marţi autoritatea naţională de concurenţă.
Economica.net - mar, 14 nov. 2017, 11:23
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Daewoo Mangalia de către holdingul olandez Maatschappij Damen

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, instituţia a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

‘Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor confidenţiale’, se spune în comunicat.

BV Holding Maatschappij Damen furnizează servicii de management filialelor din Grupul Damen. Grupul Damen activează la nivel internaţional în domeniul în construcţiei, întreţinerii şi reparării navelor.

Daewoo Mangalia Heavy Industries SA desfăşoară în principal activităţi de construcţie, reparaţie şi conversie de nave. Daewoo Mangalia Heavy Industries SA deţine, la rândul său, 100% din capitalul social al societăţii Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL, a cărei activitate constă, în principal, în punerea la dispoziţie către Daewoo Mangalia a forţei de muncă pentru şantier.

Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA a fost constituită în ianuarie 1997 ca o societate mixtă româno-coreeană, cu un capital social de 103,92 milioane dolari, din care 53 milioane (51% din acţiuni) aparţinând Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. şi 50,92 milioane dolari (49% din acţiuni) aparţinând societăţii Şantierul Naval 2 Mai Mangalia.

Compania are aproximativ 2.400 de angajaţi şi a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 2,05 miliarde de lei (457 milioane euro) şi pierderi de 483,9 milioane lei (107 milioane euro).

Daewoo Mangalia avea, la finele lui 2016, datorii de 5,35 miliarde lei (1,18 miliarde de euro).

Damen mai deţine în România şantierul naval Galaţi, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 548,3 milioane de lei (121,8 milioane de euro) şi un profit net de 1,1 milioane lei, cu aproximativ 2.200 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...