1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea depozitului Dacia de la Oarja de către compania omului de afaceri Ioannis Papalekas

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Globalworth Real Estate Investments Limited a preluat Elgan Automotive KFT SC şi Elgan Automotive SRL, potrivit unui comunicat al instituţiei.

10 apr, 2017 | Agerpres

Globalworth cumpără cu 42,5 milioane de euro depozitul Dacia de la Oarja, judeţul Argeş. Proprietatea are o suprafață închiriabilă de 68.000 mp, dar şi un teren disponibil pentru construcția a încă 40.000 mp. Acesta este cel mai mare centru de distributie a pieselor de schimb şi accesoriilor de care dispune Grupul Renault în afara Franţei.

'Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia', se spune în comunicat.

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investiţii integrată axată pe achiziţionarea, dezvoltarea şi gestionarea activelor imobiliare în Europa, cu accent pe România. Principalul obiect de activitate constă în cumpărarea, vânzarea, închirierea de imobile şi alte activităţi imobiliare. Globalworth Real Estate Investments Limited, prin intermediul filialelor sale, este proprietar al unui portofoliu imobiliar format din 15 investiţii, toate situate în România. Portofoliul este format în principal din clădiri de birouri clasa A, urmate de segmentul rezidenţial şi de segmentul industrial. Cu excepţia unui parc industrial situat în Timişoara, toate activele sunt situate în Bucureşti.

Elgan Automotive KFT este o întreprindere înfiinţată cu unicul scop de a dezvolta şi de a închiria întreprinderii SC Dacia Automotive SA o facilitate industrială construita în conformitate cu cerinţele chiriaşului. Obiectul de activitate al Elgan Automotive KFT consta în servicii de management imobiliar prestate pe baza de onorariu sau contract.

Elgan Automotive KFT deţine 100% din capitalul social al SC Elgan Automotive SRL, întreprindere care are în proprietate terenul pe care se afla activul denumit Depozitul Dacia, şi care a încheiat un contract de închiriere pe termen lung cu SC Dacia Automotive SA.

Consiliului Concurenţei menţionează că decizia va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO