1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea producătorilor români de carne Elit şi Vericom de către Smithfield

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care Smithfield România, parte a grupului american Smithfield Foods, preia producătorii români de carne Elit şi Vericom 2001, scrie News.ro.

29 noi, 2017 | News.ro

”Autoritatea de concurenţă a evaluat această concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate”, arată un comunicat al autorităţii de concurenţă citat de News.ro.

Smithfield România face parte din grupul Smithfield Foods, Inc din SUA, care la rândul lui face parte din grupul WH Group Limited din China. Acesta din urmă acţionează ca o companie de tip holding pentru investiţii, fiind implicat, în principal, în producţia de porci, producţia şi comercializarea de carne proaspătă de porc şi de carne ambalată.

În România, activitatea grupului Smithfield Foods, Inc. cuprinde, în principal, creşterea de porci şi comercializarea de porci vii, precum şi producerea şi comercializarea de carne de porc proaspătă.

Elit şi Vericom acţionează, în principal, în domeniul producţiei şi comercializării de preparate din carne şi de carne semi – procesată, precum şi în domeniul producţiei şi comercializării de carne proaspată, respectiv al comercializării de carne congelată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO