1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Consiliul Concurenţei a sancţionat două companii de pază cu peste 94.000 de euro

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitaţii organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii contractului de prestare servicii de pază - DS Hunedoara, în 2017.

14 ian, 2020 | Agerpres

Conform unui comunicat remis, marţi, Agerpres, autoritatea de concurenţă a constatat că cele două companii s-au înţeles şi, în urma unui schimb de informaţii sensibile, şi-au coordonat comportamentului concurenţial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitaţiei.

Amenzile au fost aplicate astfel: Safety Security SRL - 396.608 lei şi Spartan pază şi Protecţie SRL - 52.921 lei

"Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat Autoritatea de Concurenţă, care a declanşat investigaţia în noiembrie 2017", se menţionează în comunicat.

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO