Consiliul Concurenţei analizează preluarea Billa România de către grupul Carrefour

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care grupul Carrefour preia controlul asupra activităţii de retail operată în România sub marca 'Billa' a grupului Rewe (Billa România SRL şi Billa Invest Construct SRL), iar eventualele observaţii sau puncte de vedere în legătură cu operaţiunea de concentrare economică pot fi transmise până la data de 16 martie, informează un comunicat al Consiliului Concurenţei.
Economica.net - mie, 02 mart. 2016, 11:20
Consiliul Concurenţei analizează preluarea Billa România de către grupul Carrefour

Grupul Rewe îşi va menţine celelalte activităţi de retail din România, concentrându-se asupra reţelei sale de magazine de tip discounter.

Deşi tranzacţia a fost notificată iniţial Comisiei Europene, Consiliul Concurentei din România a fost considerată autoritatea cea mai potrivită pentru a realiza o analiză detaliată a pieţelor pe care Carrefour îşi consolidează poziţia în urma preluării magazinelor Billa.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Carrefour este membră a Grupului Carrefour, ce activează pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent în peste 30 de tari. În România, Carrefour operează prin intermediul magazinelor de tip hypermarket (Carrefour Hypermarket), supermarket (Carrefour Market), precum şi a magazinelor de proximitate (Carrefour Express).

Consiliul Concurentei invită părţile terţe interesate să prezinte eventuale observaţii sau puncte de vedere în legătură cu operaţiunea de concentrare economică notificată.

Observaţiile sau punctele de vedere pot fi transmise la Consiliul Concurenţei până la data de 16 martie 2016.

Carrefour a anunţat în data de 22 decembrie semnarea unui acord de achiziţie a societăţii Billa România cu Grupul Rewe, însă operaţiunea trebuia aprobată de către Consiliul Concurenţei.

‘Repartizate pe întreg teritoriul românesc, cele 86 de supermarketuri Billa România reprezintă o suprafaţă de vânzare totală de 83.000 de metri pătraţi. Datorită acestei achiziţii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-şi astfel oferta multiformat şi mergând totodată mai aproape de clienţii săi’, se menţiona în comunicat.

Carrefour, al doilea grup de distribuţie mondial şi primul din Europa, are peste 380.000 de angajaţi în întreaga lume. ‘Prezent în 35 de ţări cu peste 12.000 de magazine, grupul a realizat o cifră de afaceri de 100,5 miliarde de euro în 2014’, se precizează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Producătorul român de ambalaje biodegtadabile și compostabile Promateris a caportat luni pentru primul trimestru din an o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei, în creștere cu......
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său ...
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile cu utilitățile și de atacurile cibernetice
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile ...
Rompetrol Rafinare a înregistrat în primele trei luni ale anului, o pierdere netă de 132 de milioane de dolari, în contextul ...
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Forţele ucrainene au respins trupele ruse şi au recâştigat controlul asupra unei porţiuni din frontiera cu Rusia, în ...