Consiliul Concurenţei analizează preluarea Lufkin Industries de către General Electric

Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică prin care General Electric Company preia controlul unic asupra Lufkin Industries, Inc, a anunţat marţi instituţia.
Economica.net - mar, 04 iun. 2013, 12:55
Consiliul Concurenţei analizează preluarea Lufkin Industries de către General Electric

„Operaţiunea de preluare a controlului unic asupra Lufkin Industries de către General Electric reprezintă o concentrare economică, în conformitate cu prevederile Legii Concurenţei, ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei transmis marţi MEDIAFAX.

Insituţia va evalua concentrarea economică nou creată şi va stabili dacă este vorba de un mediu concurenţial normal.

General Electric Company (SUA) şi filialele/sucursalele sale desfăşoară activităţi în următoarele domeniile energie, servicii industriale, iluminat, aviaţie şi servicii financiare. Lufkin Industries, Inc. (SUA) şi filialele/sucursalele sale activează în domeniile produselor şi serviciilor petroliere, dar şi produse şi servicii privind distribuţia de energie electrică.

General Electric (GE) a anunţat în luna aprilie că va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producătorul de echipamente pentru industria petrolului şi gazelor naturale Lufkin Industries, cu activităţi în 40 de ţări, printre care şi România, unde deţine o fabrică lângă Ploieşti.

Compania americană Lufkin este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru industria petrolului şi gazelor naturale.

GE îşi va extinde astfel expertiza în acest domeniu cu mai multe produse specializate, inclusiv anumite tipuri de ascensoare, pompe, sisteme automatizate de control şi software-ul necesar.

Cu sediul în Texas, Lufkin are 4.500 de angajaţi în 40 de ţări. În România compania deţine o fabrică de echipamente pentru industria petrolieră extractivă la Ploieşti, investiţie finalizată în 2012.

Tranzacţia se va încheia în a doua jumătate a acestui an, după ce va obţine aprobări de la acţionarii Lufkin şi de la autorităţi.

Lufkin a înregistrat anul trecut venituri de 1,28 miliarde de dolari, în urcare cun 37% de la 932 milioane de dolari în anul anterior. Profitul net al companiei a crescut în 2012 cu 24%, de la 65,9 milioane de dolari la 81,8 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru e-Transit....
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...