1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Millenium Bank de către OTP Bank

Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică ce se va realiza prin dobândirea de către OTP Bank România S.A. a controlului asupra băncii Millenium S.A.

27 aug, 2014 | Agerpres

OTP Bank România S.A. face parte din grupul OTP, ce furnizează servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia.

Banca Millenium este o instituţie financiară cu activităţi concentrate pe segmentul de retail şi face parte din grupul Millenium.

Atât OTP cât şi Millenium sunt active pe piaţa serviciilor financiar-bancare din România.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată şi va emite o decizie în termenele stabilite de lege.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO