1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul UTI a vândut Netcity către Direct One

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania Netcity Telecom este preluată de grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure SRL, informează instituţia printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

13 oct, 2016 | Agerpres

'Autoritatea de concurenţă analizează această operaţiune de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice', se menţionează în comunicat.

Conform Legii Concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute de lege. Acestea sunt îndeplinite atunci când cifra de afaceri cumulată a întreprinderilor implicate în operaţiune depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi când cel puţin două dintre întreprinderile implicate au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane euro.

Netcity Telecom este concesionarul reţelei Netcity, având ca responsabilităţi principale proiectarea, realizarea şi operarea acesteia. Reţeaua Netcity reprezintă infrastructura suport pentru reţele de comunicaţii electronice şi este pusă la dispoziţia operatorilor de telecomunicaţii care oferă servicii pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Direct One deţine o reţea naţională de fibră optică, reţea care asigura legături inter-oraşe. Prin intermediul acesteia, Direct One oferă servicii de acces la infrastructura fizică de fibră optică (dark fiber), servicii de transport de date de mare capacitate (linii închiriate), precum şi acces la internet în punctele sale de prezenţă de pe teritoriul României.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO