Consiliul Concurenţei analizează preluarea OncoCard de către MedLife

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care grupul MedLife intenţionează să preia companiile din grupul OncoCard, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă. 
Economica.net - lun, 06 ian. 2020, 13:11
Consiliul Concurenţei analizează preluarea OncoCard de către MedLife

Grupul MedLife îşi desfăşoară în principal activitatea în domeniul prestării de servicii medicale private de sănătate. La rândul său, grupul OncoCard activează pe piaţa serviciilor medicale private, în special a serviciilor de asistenţă medicală spitalicească.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie supusă controlului autorităţii de concurenţă.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

MedLife a anunţat, pe 10 decembrie 2019, achiziţionarea pachetului integral de acţiuni al Spitalul OncoCard Braşov, unul dintre cele mai mari centre private de diagnostic şi tratament oncologic din România, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Înfiinţat în 2012, spitalul OncoCard se bazează pe un concept inovator de medicină integrativă care începe din faza de diagnosticare a pacientului oncologic şi acoperă toată perioada de terapii active specifice. Unitatea medicală include ambulatoriu, secţie de chirurgie oncologică, departamentele de hematologie, radioterapie şi imagistică medicală, dar şi un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienţii internaţi.

De la deschiderea spitalului şi până la momentul actual au fost făcute investiţii în valoare de 24 de milioane de euro. La nivelul anului 2018, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 41,8 milioane de lei.

„Acest parteneriat vine în urma strategiei noastre de a extinde şi dezvolta segmentul de servicii oncologice şi ne bucurăm să avem alături de noi o echipă de experţi care vor întări şi mai mult zona de excelenţă medicală. OncoCard vine în completarea serviciilor oncologice pe care le asigurăm deja pacienţilor, în secţiile de chirurgie din toate spitalele MedLife, şi devine primul centru oncologic integrat la nivel de Braşov şi al doilea la nivel de grup, după Sibiu. Prin valorile care ne aduc împreună, sunt încrezător că alăturarea companiei OncoCard va contribui la consolidarea poziţiei de lider naţional în servicii medicale. Este o zonă de interes pentru noi şi nu excludem ca în anii următori să investim consistent în tratamentul oncologic de excelenţă la nivel naţional”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife.

Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei, se mai arată în comunicatul MedLife.

„Am pledat întotdeauna pentru excelenţa în sănătate, propunându-ne să devenim etalon al calităţii la nivelul serviciilor medicale pe care le oferim, reuşind astfel să insuflăm pacienţilor încredere şi curaj. Aceste caracteristici ne sunt reconfirmate astăzi prin parteneriatul cu liderul medicinei private din România, care nu face decât să ne bucure şi sa ne onoreze în egală măsură. Iar mai mult decât atât, ne ambiţionează să fim din ce în ce mai buni în lupta cu boala, depistarea şi tratarea cancerului”, a spus, la rândul său, Raluca Butuza, proprietarul acţiunilor OncoCard Braşov.

Prin preluarea spitalului OncoCard, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind spitalul Centrul Medical Micromedica.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară.

Este, de asemenea, din punctul de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

 

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...