1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Consiliul Concurenţei prezintă aplicaţia privind monitorizarea ajutoarelor de stat acordate în România

Consiliul Concurenţei susţine miercuri o conferinţă de prezentare a aplicaţiei IT - Registrul Ajutoarelor de Stat (RegAS), organizată în cadrul proiectului 'Crearea unui mecanism care să asigure o mai buna monitorizare şi control al ajutoarelor de stat acordate în România'.

18 noi, 2015 | Agerpres

Aplicaţia RegAS va deveni funcţională începând cu luna ianuarie 2016 şi va permite stocarea datelor privind beneficiarii de ajutor de stat, a contractelor de finanţare şi a plăţilor efectuate. Acest instrument a fost creat pentru a răspunde obligaţiei impuse de Comisia Europeană pentru accesarea fondurilor structurale în perioada 2014-2020.

Utilizatorii aplicaţiei RegAS vor fi furnizorii de ajutor de stat şi autorităţile implicate în gestionarea, monitorizarea şi controlul fondurilor structurale şi a ajutoarelor de stat, scrie Agerpres.

Dezvoltarea aplicaţiei a fost realizată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, iar administrarea acesteia va fi asigurată de Consiliul Concurenţei, în calitate de punct naţional de contact în domeniul ajutorului de stat.

La eveniment vor participa Bogdan Chiriţoiu - preşedintele Consiliul Concurenţei, Marcel Opriş - director general Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Mihaela Toader - director general în Ministerul Fondurilor Europene, Jozsef Birtalan - preşedinte Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici Reprezentant Ministerul Finanţelor Publice şi Natalie Lubenets - Deputy Head of Unit, DG Concurenţă, Comisia Europeană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO