1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti vrea transformarea RATB în societate pe acţiuni

Consiliul General al Municipiului București va vota în ședința din 22 februarie reorganizarea RATB în societate de acțiuni, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi.

17 feb, 2018 | ECONOMICA.net

Un proiect privind reorganizarea RATB prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din 22 februarie. Dacă proiectul va fi aprobat, RATB își va schimba denumirea în Societatea de Transport București STB SA.

Acționari ai STB SA vor fi primăria Municipiului București și județul Ilfov, prin Consiliul Județean Ilfov, care va deține 0,10% din părțile sociale. Capitalul social inițial al societății va fi de 129,2 milioane de lei.

"Personalul din cadrul RATB SA se preia și va fi încadrat pe aceleași funcții și cu menținerea tuturor drepturilor și obligațiilor de către STB SA", se mai arată în documentul citat.

Actualul director al Regiei, Adrian Sorin Mihail, este mandatat să îndeplinească formalitățile privind reorganizarea RATB.

La începutul acestei luni, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declrat că RATB nu poate primi un euro pentru tramvaie şi autobuze din cele 130 milioane de euro, pentru că este regie autonomă şi nu comercială, în situaţie asemănătoare fiind Metrorex şi RADET.

CITEȘTE ȘI RATB nu poate primi bani pentru tramvaie şi autobuze pentru că nu a devenit societate comercială - MFE

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO