Consiliul Local al Sectorului 1 a votat în sfârșit bugetul pe acest an. A fost a 11-a ședință de vot

Consilierii Sectorului 1 au votat astăzi în favoarea adoptării bugetului pe acest an, după 10 tentative eșuate. Cheltuielile bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe 2022 se ridică la circa 1,8 miliarde de lei, iar veniturile la aproximativ 1,4 miliarde de lei, diferenţa reprezentând-o excedentul anului precedent, potrivit unui proiect de hotărâre pe această temă adoptat de Consiliul Local, în şedinţa de vineri.
AGERPRES - vin, 01 apr. 2022, 21:58
Consiliul Local al Sectorului 1 a votat în sfârșit bugetul pe acest an. A fost a 11-a ședință de vot

Hotărârea a fost votată cu 15 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”.

Din totalul cheltuielilor de 1,8 miliarde de lei, 432 de milioane de lei sunt alocaţi pentru investiţii, restul reprezentând cheltuieli curente de funcţionare.

Printre sumele prevăzute la investiţii se numără: circa 40 de milioane de lei – pentru reabilitări de monumente istorice, circa 60 de milioane de lei – pentru realizarea de parcări subterane şi supraterane, aproximativ 40 de milioane de lei – pentru reabilitare de clădiri în degradare din sectorul 1, în jur de 35 de milioane de lei – pentru modernizarea mai multor unităţi de învăţământ.

Primarul Clotilde Armand a scris, pe Facebook, după adoptarea bugetului, că autoritatea locală dă drumul la „investiţii istorice” în Sectorul 1.

„Proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat astăzi în Consiliul Local. Dăm drumul la investiții istorice în Sectorul 1! Avem multe programe şi proiecte care aşteptau, de două luni, acest vot. Mergem pe mai multe paliere cu investiţiile: şcoli şi grădiniţe, spitale, infrastructură, mediu şi digitalizare. Avem multe priorităţi, vă spun doar că sunt străzi care nu au văzut asfaltul din 2008 şi avem mai multe unităţi de învăţământ supraaglomerate, aici vom extinde ce vom putea şi vom construi, acestea sunt doar o parte dintre priorităţi. Deşi bugetul a fost aprobat cu întârziere de două luni, vrem ca la finalul anului să racordăm peste 2.000 de apartamente în programul ‘Termoficare de la soare’. Anul acesta începem reamenajarea şi modernizarea marilor parcuri aflate în administraţia noastră”, a punctat Clotilde Armand.

Primarul nu a uitat nici de mai vechile răfuieli pe care le are cu PNL și PSD, susținând că cele două partide au votat până la urmă bugetul propus de ea, după 10 tentative nereușite.

„PS: Nu am înțeles să cedez nicio clipă șantajului USL. Și uitați că bugetul propus de mine în urmă cu două luni, care mai ieri era declarat „ilegal” de consilierii PNL PSD, a fost votat tocmai de aceștia. Atăzi au înțeles că este legal totul. După unsprezece ședințe”, a mai declarat Armand.

La ultima şedinţă, din 30 martie 2022, mai mulţi consilieri locali au plecat din sală, după şapte ore de discuţii, şi nu a mai fost asigurat cvorumul necesar desfăşurării unei şedinţe de consiliu, se arată în comunicatul amintit.

„Alianţa PNL- PSD de la Sectorul 1 a părăsit sala de şedinţă a Consiliului Local. Consilierii majorităţii PSD şi PNL pur şi simplu au fugit din sala de Consiliu atunci când trebuia să se voteze proiectul de buget pe anul 2022. Dar n-au plecat oricum. Au făcut şi o ilegalitate! O mascaradă politică care a durat şapte ore. Am stat până la ora 22,00 şi am susţinut cu argumente legalitatea proiectului de buget” a declarat, pe 30 martie, Clotilde Armand.

Aceasta a explicat că proiectul de buget pe anul 2022 cuprinde o lungă listă de investiţii, care nu pot fi demarate până când bugetul nu este votat.

Te-ar mai putea interesa și
Kristalina Georgieva (FMI): 48 de state sunt expuse la criza alimentară globală
Kristalina Georgieva (FMI): 48 de state sunt expuse la criza alimentară globală
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că 48 de ţări sunt expuse la criza alimentară globală, iar jumătate din ele sunt vulnerabile,......
Liderii statelor UE ar urma să ceară Bruxelles-ului plafonarea prețului la importurile de gaze – proiect
Liderii statelor UE ar urma să ceară Bruxelles-ului plafonarea prețului la importurile de gaze – proiect
Liderii statelor membre ale Uniunii Europene ar urma să ceară Bruxelles-ului să propună plafonarea preţurilor la gazele ...
Nicolae Ciucă: Chestiunile procedurale legate de aderarea Ucrainei la NATO trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state
Nicolae Ciucă: Chestiunile procedurale legate de aderarea Ucrainei la NATO trebuie făcute în logica în care s-au făcut ...
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că toate chestiunile procedurale legate de aderarea Ucrainei la NATO sunt "consumatoare ...
Parlamentul maghiar a votat în favoare unor legi anticoruție, pentru ca Ungaria să reușească să ajungă la un acord cu Bruxelles-ul pentru primirea banilor europeni
Parlamentul maghiar a votat în favoare unor legi anticoruție, pentru ca Ungaria să reușească să ajungă la un acord ...
Parlamentul ungar a adoptat luni primele măsuri anticorupţie menite să reducă îngrijorările Comisiei Europene, care ...