Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în favoare începerii procedurii de insolvență a companiei AS3 – Administrare Străzi S3 S.R.L.

Consiliul Local al Sectorului 3, în calitate de asociat majoritar, a aprobat, în şedinţa de joi, formularea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă în cazul societăţii AS3 - Administrare Străzi S3 S.R.L..
AGERPRES - joi, 02 dec. 2021, 19:11
Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în favoare începerii procedurii de insolvență a companiei AS3 - Administrare Străzi S3 S.R.L.

Conform referatului de aprobare, societatea a fost înfiinţată de Consiliul Local al Sectorului 3 în 2017, având ca obiect principal de activitate servicii de întreţinere a drumurilor. Potrivit bilanţului contabil pentru anul 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 67,3 milioane de lei şi o diminuare a capitalurilor proprii de la 2,2 milioane lei la 2 milioane de lei. Printr-o adresă din 17 noiembrie, societatea a solicitat demararea procedurii de insolvenţă.

„Solicitarea este motivată de situaţia financiară precară a societăţii, aceasta înregistrând în semestrul I al anului 2021 o pierdere în valoare de 4.394,16 mii lei, în creştere cu 32,06% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pierdere ce indică un nivel negativ al capitalurilor proprii. De asemenea, la data de 30.06.2021, societatea înregistrează datorii către furnizori de materiale electrice, utilităţi, parteneri comerciali în sumă totală de 15.763.020,29 lei”, se precizează în document.

Potrivit aceleiaşi surse, AS3 se află în litigiu cu societatea Vego Concept Engineering SRL, cu care a încheiat un contract de servicii de proiectare şi asistenţă tehnică aferente investiţiei „Modernizare şi reabilitare parc Pantelimon”. Se menţionează că Vego Concept Engineering SRL a formulat în instanţă cerere pentru emiterea unei ordonanţe de plată pentru obligarea la plată a sumei de 1,3 milioane lei, conform facturilor, precum şi plata unor penalităţi în cuantum de 0,5% din plata neefectuată, calculate pentru fiecare zi de întârziere. Pe 13 octombrie, instanţa a admis cererea Vego Concept Engineering SRL şi a obligat AS3 să plătească sumele datorate.

„În momentul primirii ordonanţei de plată de către creditor, acesta o poate pune în executare prin executorul judecătoresc prin poprirea conturilor societăţii, astfel societatea nu îşi va mai putea continua activitatea, acest lucru ducând la imposibilitatea plăţii salariilor, a taxelor şi impozitelor, a furnizorilor”, se spune în referatul de aprobare.

Pe de altă parte, AS3 s-a îndreptat împotriva societăţii Vego Concept, prin formularea unei cereri în instanţă având ca obiect pretenţii pentru recuperarea sumei de 2,1 milioane lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor neexecutate de către Vego Concept. În acest sens, există un dosar pe rolul Tribunalului Bucureşti.

„În vederea evitării intrării societăţii în incapacitate de plată şi blocarea finalizării proiectelor pe care societatea le are în derulare, este necesar depunerea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă a societăţii AS3 – Administrare Străzi S3 SRL la cererea debitoarei”, se explică în referat.

Sursa foto: pagina de Facebook Administrare Străzi Sector 3

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
Cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2021 - 2022 începe luni şi va avea 20 de săptămâni. Vacanţa de Paşte va ...
Coronavirus, GCS: 474 pacienţi internaţi la ATI, din care 13 sunt copii
Coronavirus, GCS: 474 pacienţi internaţi la ATI, din care 13 sunt copii
Un număr de 3.647 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, dintre care 286 ...
Coronavirus, GCS: 3.123 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore
Coronavirus, GCS: 3.123 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore
Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, sâmbătă, 3.123 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 638.775 ...