Update: Reacția primarului Sectorului 1. Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de buget propus de Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a reacționat pe Facebook după ce i-a fost respins proiectul de buget, acuzându-și partenerii din PNL că practică jocuri politicianiste care au dus la acest eșec.
AGERPRES - lun, 19 apr. 2021, 17:44
Update: Reacția primarului Sectorului 1. Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de buget propus de Clotilde Armand

„În ultima vreme tot mai mulți liberali s-au dezlănțuit împotriva mea și a colegilor mei din USRPLUS. Un prim-ministru care se supără atunci când îi spunem adevărul în față, un liberal care ne trimite acasă atunci când vrem reforme adevărate în administrație și altul care a uitat că a fost votat să ne reprezinte la Bruxelles. Dragi colegi liberali, vă rog lăsați jocurile politicianiste la o parte și haideți să guvernăm împreună România. Acesta este angajamentul nostru în fața românilor. N-avem timp de pierdut cu aceste lupte sterile. Știu, suntem incomozi pentru că nu mai acceptăm compromisuri și combinații, suntem oameni care după 31 de ani în care politicienii au făcut politică fără să-i intereseze de cetățeni noi ne dorim o țară mai prosperă. Haideți să o reconstruim împreună, stimați colegi de coaliție. Hai să lăsăm la o parte orgoliile și să ne apucăm de muncă. E tot ce contează acum. Don’t hate the player, hate the game” a scris Armand.

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni.

Proiectul de hotărâre nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 11 voturi ”pentru”, 6 abţineri şi 9 voturi ”împotrivă”.

Consilierul local liberal Dinu-Nicolae Gheorghe i-a solicitat lui Clotilde Armand scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, pe motiv că bugetul propus este ilegal, întrucât e construit în baza unei organigrame suspendate de instanţă. El a afirmat că, în această speţă, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a opinat că se revine la situaţia anterioară hotărârii de Consiliu Local referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1.

„Şi noi insistăm să intrăm în legalitate şi solicităm totodată aparatului de specialitate să întreprindă toate măsurile necesare pentru intrarea în legalitate, pentru că nu cred că vrea cineva din rândul consilierilor locali să voteze un buget ilegal”, a declarat consilierul local PSD Daniela Popa.

Clotilde Armand a menţionat că decizia instanţei vizează suspendarea unei hotărâri care este deja implementată. Ea a insistat asupra importanţei de a vota bugetul, chiar şi în eventualitatea în care hotărârea de reorganizare luată de Consiliul Local ar fi anulată de instanţă.

„Tot va trebui să avem un buget şi atunci vă propun totuşi să facem aceste investiţii, să votăm acum. O să avem timp să rectificăm (…) dacă într-adevăr avem o decizie de anulare, dar deocamdată fiecare zi contează. (…) Avem nişte constructori care aşteaptă să fie plătiţi, avem nişte proceduri care aşteaptă să fie avansate, avem nişte investiţii care sunt necesare. Hai să avem acest gest responsabil şi să votăm bugetul!”, a afirmat primarul Sectorului 1.

Secretarul general al Sectorului 1, Lavinia Ionescu, a precizat că autoritatea locală a solicitat lămuriri de la ANFP în urma răspunsului acestei instituţii către PNL Sector 1.

„După o întrevedere pentru clarificarea acestui răspuns la Agenţia Naţională, unde am fost împreună cu doamna primar joia trecută, am ajuns în discuţiile cu reprezentanţii Agenţiei şi chiar cu domnul preşedinte Liviu Mălureanu la concluzia că acest răspuns pe care-l primiseţi dumneavoastră nu a avut în vedere şi nu a fost conexat cu această adresă a noastră din 6 aprilie, care era mai detaliată (…) Nu pot da răspunsuri cu privire la întrebări de genul dacă are această suspendare efect asupra proiectului de buget. Agenţia ne-a răspuns foarte clar la întâlnire: ‘Nu, noi nu avem astfel de atribuţii, noi ne-am referit strict cu privire la gestionarea funcţiilor publice'”, a declarat Lavinia Ionescu.

Consilierul USR PLUS Alina Grigorescu a opinat că hotărârea instanţei trebuia pusă în aplicare în situaţia în care, până la momentul pronunţării, reorganizarea nu ar fi avut loc. „Hotărârea este executorie. Aceasta înseamnă că, de la momentul la care a fost pronunţată, hotărârea de Consiliul Local a cărei suspendare a decis-o nu mai produce efecte pentru viitor. (…) Noi, la acest moment, suntem în situaţia în care reorganizarea a avut loc”, a afirmat Alina Grigorescu.

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa din 12 aprilie, ordinea de zi care cuprindea şi proiectul de buget pe 2021, deoarece nu s-au înregistrat suficiente voturi pentru a fi adoptată.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...