Consiliul pentru IMM-uri cere Guvernului să nu mai modifice Codul Fiscal până în 2020

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită noului guvern predictibilitate, stabilitate şi transparenţă, pentru atingerea obiectivelor mediului de afaceri prin nemodificarea Codului fiscal până la finalul mandatului în 2020 şi prin stimularea investiţiilor în incubatoare de afaceri, parcuri ştiinţifice/tehnologice şi a parcurilor industriale prin Programul Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 06 feb. 2018, 12:52
Consiliul pentru IMM-uri cere Guvernului să nu mai modifice Codul Fiscal până în 2020

CNIPMMR mai cere totodată înfiinţarea băncii pentru IMM-uri, care să susţină creditarea IMM-urilor şi a programelor speciale de creditare a micilor întreprinzători, scrie News.ro.

”Consiliul cere totodată debirocratizarea sistemului, astfel încât niciunui întreprizător să nu îi fie solicitat un act sau o informaţie pe care o altă instituţie publică o deţine”, spune preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu.

El afirmă că ar trebui implementat programul ”România digitală”, prin care toate taxele şi impozitele către stat să fie plătite prin intermediul internetului. De asemenea, trebuie create fondurile de investiţii/capital de risc, consideră oficialii CNIPMMR.

”Punerea în aplicare a cerinţelor CNIPMMR va avea următoarele efecte: recuperarea decalajelor faţă de ţările din UE, media UE fiind de 60 de IMM-uri la 1.000 locuitori; rezolvarea deficienţelor apărute în mediul de afaceri, prin schimbările repetate ale Codului Fiscal şi restabilirea climatului favorabil pentru uşurinţa desfăşurării afacerilor (în Doing Business 2018, România se află pe locul 45 întregistrând o scădere făţă de anul 2017, când ocupa locul 36, la fel şi în Global Entrepreneurship Index rankings 2017, locul 46, faţă de locul 42 în 2016)”, spun oficialii CNIPMMR.

În prezent, implementarea Strategiei pentru dezvoltarea IMM-urilor Orizont 2020, arată că din 31 de măsuri au fost implementate 11: în 2014 – 6 măsuri; în 2015 şi 2016 nicio măsură; în 2017 – 5 măsuri.

”Efectul major va fi plasarea României ca ţara cu mediul antreprenorial cel mai atractiv din regiunea de sud-est a Europei”, subliniază reprezentanţii CNIPMMR.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România susţine astfel necesitatea implementării măsurilor de spijinire a mediului de afaceri, şi al IMM-urilor în special, în anul 2018, raportat la necesităţile reale ale antreprenorilor.

Obiectivele mediului de afaceri sunt, între altele, protejarea investitorilor români prin susţinerea eforturilor acestora de investitii şi promovarea intereselor de export ale acestora şi reducerea şomajului în rândul populaţiei tinere, cu vârsta până în 25 de ani, de la 24% în prezent, la sub 3%.

Te-ar mai putea interesa și
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al dificultăţilor provocate de inflaţia ridicată, al cererii slabe din......
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 33%
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere ...
Cele două companii Signal iduna care activează în România anunță că și-au consolidat poziția pe piața românească ...