1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

News

Constantin: Aeroportul Otopeni a primit subvenţie pentru păşune. Facem o "listă neagră"

Ministerul Agriculturii va redacta o listă neagră a celor care primesc subvenţii pentru terenuri, dar nu le folosesc în scop agricol, printre aceştia numărându-se şi aeroportul Otopeni, a declarat marţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la seminarul MEDIAFAX Talks about Agriculture.

23 apr, 2013 | Mediafax

"Aeroporul Otopeni primea până acum pentru păşunea pe care o avea sprijin de întreţinere a respectivei păşuni. Acum intră pe o listă neagră şi nu va mai apărea în categoria fermierului activ, deci nu va mai primi sprijin din 2014", a spus Constantin.

El a afirmat că măsura "are darul de a ţinti" fondurile europene către cei care lucrează cu adevărat în agricultură şi care au nevoie de sprijinul respectiv.

"Pentru perioada 2014-2020 se va constitui o listă neagră unde vor fi cei exceptaţi din categoria fermierilor activi. Sprijinul pe suprafaţă atât pentru păşune, cât şi pentru cultura mare va fi primit doar de cei care activează şi care nu vor fi pe această listă neagră", a adăugat ministrul.

La începutul acestui an, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, la schimbat din funcţie pe directorul Aeroportului "Henri Coandă" din Otopeni, Cristinel Smadu, susţinut de PC, în locul acestuia fiind numit Cornel Poteraşu, membru PNL. Poteraşu fusese destituit în vara anului trecut, în urma scandalului privind taximetria ilegală de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

Presa centrală a relatat în toamna anului trecut că Cristinel Sandu doreşte să facă inventarierea tuturor terenurilor deţinute de Aeroportul "Henri Coandă", întrucât nu ar exista o evidenţă strictă a tuturor suprafeţelor aflate în patrimoniu companiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO