1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Constantin Niţă: Nu ne gândim să divizăm Hidroelectrica, dar ar fi bine să separăm activele ineficiente

Hidroelectrica nu va fi divizată, aşa cum s-a vehiculat în ultima vreme în spaţiul public, însă activele ineficiente ar trebui separate de companie, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, într-o conferinţă de specialitate.

25 feb, 2014 | Agerpres

'Nu ne gândim la un proces de divizare a Hidroelectrica, dar nu exclud că ar fi foarte bine dacă am face-o mai ales în zona investiţiilor ineficiente. Au fost făcute investiţii foarte mari care acum nu produc un euro. Aici e o problemă, va trebui să vedem ce facem cu aceste investiţii foarte mari', a spus Niţă.

El a dat drept exemplu investiţia de la Paşcani, unde s-a realizat o lucrare de 100 de milioane de euro într-o amenajare hidroenergetică, unde centrala are doar 9 MW şi nici măcar nu este gata.

'Aceste investiţii nu sunt pentru producţia de energie, ci pentru irigaţii şi altfel de lucrări care nu intră în activitatea Hidroelectrica. Părerea mea este că aceste active trebuie scoase din companie', a completat ministrul.

El a fost întrebat dacă instituţia pe care o conduce ia în calcul divizarea Hidroelectrica, în condiţiile în care în aceste zile sunt aşteptate verdicte în procesele intentate Hidroelectrica de traderii de energie cărora le-au fost reziliate contractele în timpul în care producătorul de energie a fost în insolvenţă, precum Energy Holding, Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO