Constantin spune că va fi făcută o „analiză foarte clară” a activităţii şefilor de deconcentrate

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că în perioada următoare va face "o analiză foarte clară" a activităţii directorilor serviciilor deconcentrate, urmând să fie făcu şi schimbări "acolo unde se impun".
Economica.net - vin, 24 aug. 2012, 18:38
Constantin spune că va fi făcută o

„Am constatat, şi nu vreau să dau un exemplu concret, că la nivel naţional, să zicem, în multe deconcentrate, şefii lor, pe de o parte, sunt numiţi pe alte criterii decât cele profesionale şi, atunci, trebuie să trecem imediat la schimbarea acestora şi, pe de altă parte, sunt anumiţi şefi de deconcentrate care pun piedică desfăşurării activităţii guvernamentale. Ca atare, trebuie să facem o analiză foarte clară în perioada următoare, astfel încât activitatea profesională pe care eu şi colegii din minister o desfăşurăm să nu fie împiedicată. Din acest punct de vedere, eu cred că în foarte scurt timp vom face şi analizele şi schimbările acolo unde se impun”, a spus Constantin.

El a afirmat că nu va schimba şefii serviciilor deconcentrate numai pe criteriul că sunt numiţi de PDL.

„Dacă şi-au făcut treaba foarte bine pot merge în continuare fără niciun fel de probleme”, a adăugat Constantin.

El afirmat că puţini fermieri ştiu că pot primi un sprijin pe suprafaţă de 95 de euro încă din data de 25 iulie pentru înfiinţarea culturilor de toamnă, din cauza faptului că directorii unităţilor din subordinea ministerului nu i-au informat.

„La începutul săptămânii am fost în judeţul Argeş. Acolo, din aproximativ 30.000 de beneficiari ai sprijinului pe suprafaţă doar 80 solicitaseră această adeverinţă, iar în judeţul Sibiu din aproximativ 15.000 de beneficiari, doar 37 am constatat că au solicitat-o. În toate deplasările din ţară, majoritatea îmi spuneau că nu au fonduri suficiente şi de aceea am venit cu această facilitate, este pentru prima dată când se acordă atât de devreme această adeverinţă. Şi acum constat că fermierii nu au solicitat-o şi lucrul acesta m-a condus către ideea că nu au fost bine informaţi de către şefii de deconcentrate. De aceea am trasat, azi, câteva sarcini directe, legate de comunicare, pentru a fi mult mai aproape de fermieri de acum”, a spus Daniel Constantin.

Anterior, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma că mulţi directori ai unităţilor din subordinea ministerului „nu şi-au făcut datoria” de a informa agricultorii despre măsurile luate de Guvern în sprijinul lor.

Daniel Constantin afirma că mulţi directori ai unităţilor aflate în subordinea Ministerului Agriculturii „nu şi-au făcut datoria aşa cum ar fi trebuit”, de a informa agricultorii de măsurile luate de Guvern în sprijinul lor.

„Am avut neplăcuta surpriză în foarte multe judeţe să merg şi să constat că foarte multe măsuri nu sunt cunoscute din cauză că foarte mulţi directori nu au diseminat aceste informaţii pentru fermieri aşa cum ar fi trebuit. Mă refer în primul rând la acele măsuri pe care le-am luat în lunile iulie şi august pentru a stimula şi mări suprafeţele care se irigă la nivel naţional. Aici nu aveţi o situaţie atât de răspândită, dar în celelalte judeţe foarte puţini fermieri ştiau că au acces azi la un preţ al apei mult mai mic datorită faptului că avem o înţelegere cu Ministerul Economiei şi se plăteşte un alt tarif pentru energie care reduce costurile cu 20 la sută. Foarte mulţi nu ştiau că din luna august cei care irigă nu mai plătesc pierderile care se înregistrau datorită canalelor magistrale”, declara Daniel Constantin, vineri, la Sibiu, la o întâlnire cu reprezentanţii unităţilor aflate în subordinea ministerului din judeţ, organizată la sediul Prefecturii.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...